background img
banner
banner

Δρομολόγησαν λύσεις για το νοσοκομείο

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ

Τις έντονες επιφυλάξεις και τη δικαιολογημένη ανησυχία του προσωπικού και των Ιατρών του Γ. Ν. Αιγίου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για απαξίωση και κλείσιμο της Μονάδας και τη συγχώνευσή της με το Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έρχονται να ξεδιαλύνουν με τις πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις, το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου, στοχεύοντας και δρομολογώντας την αναδιάρθρωσή του, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Τεχνικό) όσο και με σύγχρονη βιοϊατρική τεχνολογία.

Στην προσπάθειά του αυτή, ο νέος Διοικητής Θανάσης Γεωργάκης, πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητώντας τις προτεραιότητες και τις ενέργειες τις οποίες, με μεθοδικότητα και προγραμματισμό, πρέ-πει να αναλάβουν έχοντας ως αμείλικτο αντίπαλό τους, το χρόνο.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κατανοώντας πλήρως την κατάσταση, εξέφρασε την αμέ-ριστη στήριξή του στο νέο Διοικητή, δρομολογώντας λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα που στοχεύουν στην λειτουργική αναδιάρθρωση του Νοσοκομείου:

  • υπόγραψε τρεις μετακινήσεις Ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής στο Γ.Ν Αιγίου, από όμορες Νοσηλευτικές Μονάδες, δυο εξ αυτών στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και την τρίτη στα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης προκήρυξη, Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη ΕΒ’ ο οποίος θα στελεχώσει το Τμήμα το πρώτο τετράμηνο του έτους. Επίσης, αρχές Φλεβάρη, θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην 6η ΥΠΕ για υποβολή αιτήσεων επικουρικού παραϊατρικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν θέσεις (ΤΕ Ραδιολογίας, Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών).
  • Υπόγραψε την πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού Αναισθησιολογίας και επιπλέον επίσπευσε τις διαδικασίες για την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής με Ιατρό Παθολόγο ΕΒ’ (βρίσκεται προς υπογραφή στο Υπ. Υγείας), θέση που θα καλυφθεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ σχεδιάζεται η πρόσληψη Επικουρικού Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Επίσης υπάρχει έγκριση για προκήρυξη τεσσάρων Επιμελητών Β’ (Παθολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Καρδιολογίας) η οποία εκκρεμεί για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους και κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών (Πρόταση- Συζήτηση με το Υπ. Υγείας) θα ζητηθεί η δρομολόγησή της.
  • Προετοιμάζεται, τις επόμενες μέρες, σχέδιο πρότασης από ιατρούς –οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την οργάνωση και το σχεδιασμό ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)- για την αναβάθμιση και τη λειτουργικότητα του αντίστοιχου τμήματος, ενέργεια που είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Διοίκησης του Νοσοκομείου με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
  • Τέλος θα γίνει προσπάθεια για την ποιοτική αναδιάρθρωση και προσαρμογή του Νοσοκομείου στο πλαίσιο των απαιτήσεων της ψηφιακής διακυβέρνησης με ανάπτυξη σύγχρονων λογισμικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της νέας εποχής.

Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr