background img
banner
banner

Ο ετοιμόρροπος τοίχος στα εγκαταλελειμμένα “σκαλάκια” της Φιλοποίμενος | ΦΩΤΟ

Ο ετοιμόρροπος τοίχος στα εγκαταλελειμμένα “σκαλάκια” της Φιλοποίμενος Τα γνωστά σε όλους “σκαλάκια” της Φιλοποίμενος, που ενώνουν την πάνω με την κάτω πόλη, αποτελούν για περισσότερο από έναν αιώνα “σήμα κατατεθέν” του Αιγίου, αλλά δυστυχώς η εγκατάλειψή τους συνεχίζεται. Τα ετοιμόρροπα σπίτια παραμένουν δεκαετίες τώρα στη θέση τους εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους περαστικούς, ενώ τα χόρτα και τα σκουπίδια καθημερινά… αυξάνονται και πληθύνονται.

Για τα δύο κτίρια που είναι έτοιμα να πέσουν (είχαμε γράψει σχετικά ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δόθηκε – ας πούμε – μια προσωρινή λύση με την τοποθέτηση απαγορευτικής κορδέλας η οποία αποτρέπει τους περαστικούς να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Ακριβώς απέναντι όμως, το τεράστιο μισογκρεμισμένο κομμάτι τοίχου συνεχίζει όλο και περισσότερο να γέρνει προς τα μέσα και είναι ζήτημα χρόνου η κατάρρευσή του με σοβαρό ενδεχόμενο την πιθανή πρόκληση ατυχήματος.

Ας ληφθούν κάποια μέτρα πριν να είναι αργά και ας καθαριστεί επιτέλους αυτή η όμορφη και ιστορική τοποθεσία της πόλης μας. Είναι ντροπή πραγματικά….


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr