background img
banner
banner

Απολογισμός θητείας 32 μηνών στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΜΜΗ

Λόγω της αντικατάστασής της από τη θέση Διοικήτριας του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου και μετά σχεδόν τριών ετών θητεία, η Γιούλη Μαμμή προχωρά σε ενημέρωση των πολιτών της Αιγιάλειας για τις ενέργειες και τα κυριότερα έργα που έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας της, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο. Η κ. Μαμμή αναλύει τις ενέργειες για την αναβάθμιση υποδομών, χώρων και εξοπλισμού και την ενίσχυση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Αναβάθμιση υποδομών

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες: Εντάχθηκε το Νοσοκομείο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» για Ενεργειακή Αναβάθμιση με επιχορήγηση 1.765. 925€, που έχει πάρει έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας και έπεται η υλοποίησή του. Δόθηκε προέγκριση και εκκρεμεί η ένταξη του στο ΠΔΕ από το Υπουργείο Υγείας για ανακαίνιση του χώρου των Εξωτερικών Ιατρειών (ΤΕΠ), του χώρου καλλιεργειών του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και των γραφείων διοίκησης (345.000€).

Εκδόθηκε άδεια νομιμοποίησης όλων των αυθαίρετων κτισμάτων εντός και εκτός του κτηρίου του Νοσοκομείου. Έγινε απομάκρυνση μη λειτουργικού εξοπλισμού και «αχρήστων» βάρους δέκα (10) τόνων που είχαν συσσωρευτεί σε χώρους του Νοσοκομείου. Πετύχαμε την έγκριση χορήγησης 299.000€ για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΠΔΕ – ΕΣΠΑ όπως Σύστημα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού, Οφθαλμολογικά Μηχανήματα, σύγχρονος Ακτινολογικός Υπέρηχος κ.α. για την βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Έπεται προμήθεια Ψηφιακού Μαστογράφου μέσω δωρεάς ύψους 200.000€.

Ακόμη, έγινε αναβάθμιση του συστήματος Ακτινογραφιών με όφελος την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και εξοικονόμηση χρημάτων. Το ετήσιο κόστος των Ακτινολογικών φιλμ ήταν 40.000€ για το έτος 2017 ενώ για τα CD για το έτος 2018 ήταν 4.000€. Αναβαθμίστηκε το Μικροβιολογικό Εργαστήριο με νέο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την ηλεκτρονική διασύνδεση των εργαστηρίων με κλινικές, ΤΕΠ και την αυτόματη ενημέρωση στον ΕΟΠΥΥ των παρακλινικών εξετάσεων (δαπάνης 40.000€), με αποτέλεσμα την αύξηση εσόδων του Νοσοκομείου κατά 60%. Είμαστε στην φάση προμήθειας για αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού όπως, ηλεκτροκίνητων κρεβατιών, πολύσπαστων ηλεκτρικών κρεβατιών, Στρωμάτων κλινών, ιματισμού, φορείων, αμαξιδίων, εξεταστικών κλινών, κομοδίνων κ.α. δαπάνης 97.420€.

Επιπλέον, έγινε αντικατάσταση Τεχνολογικού εξοπλισμού (κλιμαστικά, στεγνωτήριο – σιδερωτήριο κ.α. δαπάνης 40,000€). Αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός του τμήματος Πληροφορικής με σύγχρονη τεχνολογία για την διευκόλυνση των χρηστών του ηλεκτρονικού συστήματος (ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, κεντρικός server, οθόνες υπολογιστές) συνολικής δαπάνης 95.430€.

Ενίσχυση Ιατρικής Υπηρεσίας

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την κ. Μαμμή επετεύχθη με: Αύξηση ιατρικού δυναμικού που προήλθε από κινητοποίηση τριών (3) «παγωμένων» οργανικών θέσεων από προκηρύξεις του 2010 και του 2011 που επαναπροκηρύχθηκαν το 2018 και 2019 και αυτή την στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία των κρίσεων. Ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής με δύο (2) επιπλέον οργανικές θέσεις που προήλθαν μετά από τροποποίηση του οργανισμού, ώστε να υπηρετούν πέντε (5) ειδικευμένοι Παθολόγοι, αντί των τριών (3) που υπηρετούσαν. Πρόσληψη τεσσάρων ιατρών από προκήρυξη οργανικών θέσεων (Χειρουργός– Αναισθησιολόγος – Μικροβιολόγος και Παιδίατρος). Επιπρόσθετα ενισχύθηκε το ιατρικό δυναμικό από πέντε (5) επικουρικούς ιατρούς (Χειρουργική 1 – ορθοπεδική 2- Μικροβιολογία 2), έγιναν δύο προσλήψεις επικουρικών τον Δεκέμβριο 2019 ενώ εκκρεμούν προσλήψεις τριών ακόμα επικουρικών ιατρών.

Σε εξέλιξη είναι η κάλυψη τεσσάρων οργανικών θέσεων Ακτινολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού και Αναισθησιολόγου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη πέντε (5) οργανικών θέσεων. Επίσης έχει δρομολογηθεί αίτημα προκήρυξης δυο Ακτινολόγων μετά την συνταξιοδότηση των δύο Διευθυντών Ακτινοδιαγνωστικής.

Ακόμη, σημειώνει πως έγινε μετακίνηση έξι Γενικών και Αγροτικών ιατρών για την κάλυψη εφημεριακών αναγκών των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Έγινε εισήγηση και έγκριση από το Υπουργείο Νοσηλευτικού Τομέα για την βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών καθώς και αύξηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κατά 25%. ΄΄Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω που αναφέρονται είναι ενδεικτικά και αφορούν μερικούς από τους στόχους που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας μου΄΄, τονίζει η πρώην διοικήτρια, προσθέτοντας: ΄΄Φυσικά σ’ αυτή την προσπάθεια δεν ήμουν μόνη, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που στάθηκαν δίπλα μου, θεσμικούς και μη, καθώς και τους πολίτες του Αιγίου για τα θετικά τους σχόλια που ήταν κινητήριος δύναμη για την επίτευξη των στόχων΄΄.

Καταλήγοντας, τονίζει: ΄΄Εύχομαι καλή επιτυχία στην νέα διοίκηση και δηλώνω την διάθεση μου να συνδράμω για όποια βοήθεια χρειαστεί, με σκοπό να συνεχισθεί και να ενισχυθεί το ήδη υπάρχον έργο, ώστε να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες και να μην χαθούν ευκαιρίες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr