background img
banner
banner

Και το 2019 κορυφαίος Έλληνας διαιτητής ο Τάσος Παπαπέτρου | ΦΩΤΟ

Ο ΑΚΡΑΤΙΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΡΕΦΕΡΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΣΕΖΟΝ

Ο Τάσος Παπαπέτρου αναδείχθηκε ξανά κορυφαίος διαιτητής και για τη σεζόν 2018-19 από τους ποδοσφαιριστές της Super League. Ο Ακρατινός διεθνής ρέφερι (του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας) που τιμήθηκε με αυτή τη διάκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχε επιλεγεί στην τελική τριάδα μαζί με τους συναδέλφους του Θανάση Τζήλο και Τάσο Σιδηρόπουλο. Μετά τη βράβευσή του στην 38η «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΤ),  ο Τάσος Παπαπέτρου δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή που βραβεύομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μένουν. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω την επιλογή των ποδοσφαιριστών που με ψήφισαν. Ευχαριστώ τη σύζυγό μου και όλη την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν».

Το 2008 υπηρετώντας τη θητεία του στο ναυτικό

Στην περίπτωση του Τάσου Παπαπέτρου το… μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς είναι γιος του παλαιού διαιτητή, Γιάννη, ο οποίος σφύριζε στην Α’ Εθνική το χρονικό διάστημα 1994 – 99 και έχει διατελέσει και πρόεδρος του Παναιγιαλείου (όπως και ο θείος του, Δημήτρης Παπαπέτρου). Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1985 στην Αθήνα και το επάγγελμά του είναι λογιστής. Εβγαλε τη σχολή διαιτησίας το 2002 και έχει ύψος 1.90.

Η σύζυγός του, Μάρτζι Λαζάρου

Είναι πρόσφατα παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μάρτζυ Λαζάρου η οποία εργάζεται στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ έχει δουλέψει σε πολλά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη στο Open μεταδίδοντας το ρεπορτάζ των μίντια.

Ο Τάσος Παπαπέτρου, πριν από 9 χρόνια, στα 26 του  σφύριξε με μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Πανσερραϊκό και ήταν ο μικρότερος σε ηλικία διαιτητής, ο οποίος τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια σφύριξε ματς της Superleague. Η ΚΕΔ τον θεωρούσε  ανερχόμενο διαιτητή και για αυτό τον έριξαν από νωρίς στα βαθιά.! Το 2011 ήταν διαιτητής και στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Δόξα Δράμας , καθώς και στο Εργοτέλης – Δόξα Δράμας 2-1, ενώ ήταν ακόμη διαιτητής της Football League.

Ο πατέρας του, όπως είναι φυσικό, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του να γίνει διαιτητής. “Από μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο σε ομάδα της Αθήνας, αλλά μόλις έβγαλα το γυμνάσιο ήταν δύσκολο να συνεχίσω με το σχολείο, τα μαθήματα και τα φροντιστήρια. Ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο αλλά από ένα πόστο που θα μπορούσα να πετύχω και να έχω μέλλον. Άκουσα την προτροπή του πατέρα μου και έτσι ξεκίνησαν όλα”, μας λέει.

Με τον θρύλο της διαιτησίας Πιερλουίτζι Κολίνα

Διαιτησία για σεμινάριο στο ντέρμπι

Τη φετινή σεζόν ο Ακρατινός ρέφερι έδωσε “ρεσιτάλ” στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας Άρης – ΠΑΟΚ 4-2 και έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων από νικητές και ηττημένους μετά το ματς. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sportime για τη διαιτησία του στο παιχνίδι:

“Με τέτοιες διαιτησίες τι τους θέλουμε, αλήθεια, τους ξένους διαιτητές. Η διαιτησία του Παπαπέτρου στο “Βικελίδης” ήταν για… σεμινάριο. Ο  διεθνής ρέφερι έκλεισε τα αφτιά του, στις όποιες κακοήθειες- ανακρίβειες ακούστηκαν πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και με τη διαιτησία του, βούλωσε στόματα. Κανένα επιθετικό φάουλ στο γκολ του Ρόουζ, καμία παράβαση πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρόουζ στον Γιαννούλη. Αποδεκτές όλες του οι αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο από όλους, κοντά στις φάσεις. Ο Έλληνας ρέφερι έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων από νικητές και ηττημένους μετά το ματς. Δεν πήγε ούτε μια φορά στο VAR. Εξαιρετική συνεργασία με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα (Πετρόπουλος, Απτόσογλου). Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο παρατηρητής του (Τάπραντζης Αιτωλοακαρνανίας), δίνοντας και αυτός με τη σειρά του συγχαρητήρια στους ρέφερι μετά το τέλος του αγώνα’’.

“Να σφυρίξω σε μουντιάλ”

Ο διεθνής διαιτητής το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένας από τους έξι διαιτητές που “σφύριξαν” στα παιχνίδια  της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, όπου η Ελλάδα έφτασε μια «ανάσα» από την πρόκρισή της στη διοργάνωση, μέσω του 2ου ομίλου της Elite Round. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Δανία και την δεύτερη επικράτησε 3-1 της Αγγλίας. Ωστόσο, ηττήθηκε με 3-1 από την Τσεχία και δεν έδωσε το παρόν σε τέταρτη σερί διοργάνωση. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην Αρμενία και συμμετείχαν οι Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Αρμενία.

Μία διοργάνωση που αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές του Τάσου Παπαπέτρου (έχει σφυρίξει και U17)μετά την παρουσία του στο παιχνίδι του Champions League Μπαρτσελόνα – Αϊντχόβεν (όπου ήταν διαιτητής γραμμής) αλλά και του Europa League. Αλλά όπως μας λέει: “Ο μεγάλος μου στόχος είναι να διευθύνω παιχνίδια σε μουντιάλ και εύχομαι να συμβεί τα επόμενα χρόνια. Το μουντιάλ είναι άλλωστε το όνειρο όλων όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Νομίζω ότι θα μπορέσω να το πετύχω καθώς έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μου και παράλληλα έχω αρκετά χρόνια μπροστά μου”.

Με τον πατέρα του, Γιάννη

Με τη μητέρα του Μαρία


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr