background img
banner
banner

Υλοποίηση προγράμματος προβολής του δήμου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «INTERREG»

Σε έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με δύο άτομα για την υλοποίηση του έργου «Food Art Movement Energy – the ROAD to Country Experience» και ακρωνύμιο «FAME ROAD» στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας στην προχθεσινή συνεδρίασή του.

Ο δήμος Αιγιαλείας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 2.501.940,28 €, ενώ για τον Δήμο Αιγιαλείας αντιστοιχεί το ποσό των 427.758€ (με ΦΠΑ).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF), δηλαδή χρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Cooperation Programme Interreg V/A Greece – Italy (EL-IT) 2014-2020, και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Η διάρκειά ορίζεται ως διετής (24 μήνες) έως την 31η Μάρτιου 2021.

Ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας οικολογικά βιώσιμης οικονομίας, ενισχύοντας και αξιοποιώντας την κρυμμένη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τις αγροδιατροφικές αξίες της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το έργο στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των παραδοσιακών επαγγελμάτων αλλά και την προβολή και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στη δημιουργία ολοκληρωμένων και σύγχρονων τουριστικών προσφορών για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος πάνω στους πυλώνες του FAME MODEL΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ΄΄ο δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του στο έργο FAME ROAD, προσδοκά στην μεταφορά της επιτυχημένης εμπειρίας του greenroad.it στην Αχαΐα και στην δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εταίρους μέσα από μια διακρατική συνεργασία υψηλών απαιτήσεων’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr