background img
banner
banner

Κλειστός ο «Απόλλωνας», Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαρτίου

Σύμφωνα με τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ανακοινώνει πως ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλωνας», θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr