background img
banner
banner

Προπόνηση; Πιο καλή η μοναξιά!

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ …ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΑΓΙΑΛΕΙΟΥ

Η στάση στην αθλητική δραστηριότητα, οδήγησε γυμναστές και προπονητές στα ιδιωτικά γήπεδα. Ακολούθησε η απαγόρευση προπόνησης και στις ιδιωτικές αθλητικές επιχειρήσεις, για να δοθεί στη συνέχεια ένα πρόγραμμα ατομικό σε κάθε ποδοσφαιριστή, το οποίο μπορούσε να το εξασκήσει οπουδήποτε.
Δυστυχώς για την ετοιμότητα όλων των αθλητών, το σύνθημα «μένουμε σπίτι», άλλαξε για μια ακόμα φορά τον τρόπο εκγύμνασης, αλλά και το πρόγραμμα που είχαν λάβει από τα σωματεία τους.
Σε τελική ανάλυση οι γυμναστές ετοίμασαν ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο καλούνται να το δουλέψουν οι αθλητές εσώκλειστοι στις οικίες τους. Ειδικά με το πρόσφατο “lockdown” ο περιορισμός στους 4 τοίχους, είναι και το πλάνο της ατομικής τους προπόνησης.
Για το πώς το βιώνουν για να προπονηθούν και πως γενικότερα αντιμετωπίζουν την εσώκλειστη κατάσταση, δίνουν τις απόψεις τους στo protionline.gr, μερικοί «μελανόλευκοι».

Χρήστος Αθανασόπουλος: Όταν αγαπάς κάτι πολύ, πάντα βρίσκεις τον τρόπο να το πραγματοποιείς

Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Παναιγιάλειου, γνωστός για το πάθος του στις προπονήσεις και την καλύτερη φυσική κατάσταση δηλώνει:
«Το όλο θέμα έχει να κάνει με την υγεία. Αυτό προέχει, γι’ αυτό μετατράπηκε το προπονητικό πρόγραμμα. Έστω και μεμονωμένα, καλό θα είναι να αθλούμαστε μέχρι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Βέβαια οι περιορισμοί ανεβάζουν τις απαιτήσεις, που θέλουν κατάλληλες συνθήκες, όργανα γυμναστικής. Προσωπικά μέρα παρά μέρα κάνω τρέξιμο και ενδυνάμωση, κρατώ τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση μέχρι νεωτέρας, κάτι που άλλωστε έκανα πάντα για να διατηρούμε σε πλήρη ετοιμότητα. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου με οποιεσδήποτε συνθήκες προκύψουν. Παίρνω δύναμη βλέποντας τον εαυτό μου υγιή, την ίδια ώρα που δυστυχώς άλλοι άνθρωποι νοσούν. Όταν αγαπάς κάτι πολύ, πάντα βρίσκεις τον τρόπο να το πραγματοποιείς. Είτε έξω είτε μέσα στο σπίτι. Έχουμε άπαντες πληγεί. Θες οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά. Κάνουμε υπομονή και κουράγιο, να βγούμε δυνατοί και μετά από αυτό το βάσανο που μας βρήκε. Θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.»

Τάκης Παπαδόπουλος: Με σεβασμό στο αγωνιώδες μήνυμα «μένουμε σπίτι»

Ο έμπειρος «μελανόλευκος» κεντρικός αμυντικός, με αναμφισβήτητες τις φετινές πολύτιμες υπηρεσίες του, έχει εισέλθει σε έναν λαβύρινθο συναισθημάτων, βάζοντας κι αυτός την προτεραιότητα στην υγεία και τον μετριασμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.
«Η μεγάλη μου χαρά για την επιστροφή μου στην αγαπημένη ομάδα της πόλης μας, στην αρχή μετριάστηκε από την διακοπή του πρωταθλήματος και στη συνέχεια με τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε η εξάπλωση του ιού, μετατράπηκε σε πίκρα. Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και στους συνανθρώπους μας, λαμβάνουν την ιδιαίτερη βαρύτητα, απαιτώντας την δική μας ατομική ευθύνη για να περιορίσουμε το κακό, να αποφύγουμε τα χειρότερα. Σωστά όπως προαναφέρατε, πήγαμε από τα γήπεδα στον δρόμο, όπου μας δόθηκαν ευκαιρίες για περισσότερα πράγματα. Προσωπικά συμπλήρωνα το πρόγραμμα του γυμναστή μας, με motocross, επιπρόσθετες ατομικές ασκήσεις σε ανοιχτούς χώρους. Πλέον με σεβασμό στο αγωνιώδες μήνυμα «μένουμε σπίτι», παίρνουμε την μεγάλη ευθύνη να γίνουμε η ασπίδα προστασίας για τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.  Μπροστά στην απειλή της οικογένειας, του κάθε γνωστού και άγνωστου που ταλαιπωρείται στον κίνδυνο της υγείας και της ζωής του, αφήνουμε όλα τα υπόλοιπα πίσω μας.»

Ανδρέας Κουραχάνης: Βάζουμε προτεραιότητες στις εντολές των ειδικών

Πολύτιμη προσθήκη στον Αιγιώτικο Σύλλογο έχει αποδειχθεί ο δυναμικός αμυντικός Ανδρέας Κουραχάνης, ο οποίος πέρα από τα καθήκοντά του στην άμυνα, φροντίζει κάποιες φορές να σκοράρει. Καθοριστικά μάλιστα ήσαν τα δυο δικά του γκολ στην δύσκολη έδρα του Προαστείου, μπαίνοντας μπροστάρης στην πολύτιμη νίκη του Παναιγιάλειου.
Κάνει υπομονή σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις ανεπηρέαστος ακόμα ψυχολογικά και μας λέει:
«Σε μια περίοδο που στην οικογένειά μου δεν έχουμε ζήσει και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε, εντελώς απροετοίμαστοι βάζουμε προτεραιότητες στις εντολές των ειδικών. Ο φόβος για τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, πιστεύω ότι αποτελεί ένα από τα όπλα μας για να πετύχουμε την γρηγορότερη επιστροφή στην κανονικότητα. Προπονητικά, ακολουθώ ένα ειδικό καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο αφορώντας την γυμναστική στο σπίτι, με ασκήσεις και τρεξίματα, λογικό είναι να θέτει περιορισμούς στον στόχο διατήρησης της φυσικής κατάστασης. Το κακό όμως είναι γενικό. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο στον Παναιγιάλειο. Ψυχολογικά ακόμα δεν έχω επηρεαστεί, δεν ξέρω μέχρι που θα με πάνε οι αντοχές μου. Δεν ξέρω επίσης αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί. Μέχρι να αναφερθεί η τελική απόφαση, καλό είναι μέχρι τότε να γυμνάζεται όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας. Να διατηρηθούμε στην υγεία μας και όλα θα περάσουν.»

Σωτήρης Τσάτσος: Ανυπομονώ να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Παναιγιάλειου, μαθημένος σε επαγγελματικά πρότυπα και συνήθειες, ανυπομονεί για το τι μέλλει προκύψει, αν και δεν κρύβει ότι προτιμά να συνεχιστεί κάπως το πρωτάθλημα, θέλοντας οπωσδήποτε να προσφέρει τις δικές του υπηρεσίες στον στόχο της ανόδου. Για την σημερινή κατάσταση μας εξομολογείται:
«Όπως λειτουργεί αυτή η κατάσταση γύρω μας, δυστυχώς μας θέτει εκτός από αυτό που αγαπάμε, από αυτό που μάθαμε και για μερικούς από αυτό που ζούμε. Εγώ σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δουλεύω με προσωπικό γυμναστή πρωί – απόγευμα διατηρώντας όσο μου επιτρέπεται tη φυσική κατάσταση, ψυχολογικά θεωρώ ότι ακόμα έχω μεγάλα χρονικά αποθέματα να αντιμετωπίσω τις συνέπειές της. Υπάρχει μια καθημερινή επικοινωνία με τους προπονητές μου για το πρόγραμμα που ακολουθώ, όμως πιστεύω ότι συνεχίζοντας έτσι την εκγύμναση και για μεγάλο διάστημα, τότε οδεύουμε πέρα από κάθε λογική. Ελπίζω τα μέτρα που λαμβάνονται να ευνοήσουν τα πράγματα μέχρι το Πάσχα. Ανυπομονώ να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα, να θέσω το δικό μου λιθαράκι στην άνοδο του Παναιγιάλειου.  Ελπίζω η ιστορική ομάδα του Αιγίου να ανέβει την κατηγορία, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα.»

Δημήτρης Πλατυκώστας: Σίγουρα μακριά από την ομάδα, όλα είναι διαφορετικά

Ο νεαρός «μελανόλευκος» μπακ – χαφ, σεβόμενος τον εαυτό του και την ευκαιρία που του δόθηκε να ανήκει στο ρόστερ του Παναιγιάλειου εκφράζεται από τη δική του σκοπιά:
«Πρώτα πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση που βιώνουμε, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Για μένα η προπόνηση αποτελεί ένα χαρούμενο κομμάτι στην καθημερινότητα. Ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα του γυμναστή κ. Δροσόπουλου, συμπληρώνοντας κάποιες ασκήσεις από το παρελθόν. Δίνω ιδιαίτερη σημασία σε διατροφή, πρωινό ξύπνημα, φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση. Δεν ξεφεύγω από την καθολική δοκιμασία του κόσμου, έχω πάρει όμως απόφαση να μην διαφοροποιήσω την καθημερινότητα, τους προπονητικούς μου ρυθμούς, να αντέξω για να βγω δυνατός. Σίγουρα μακριά από την ομάδα, όλα είναι διαφορετικά και πρέπει να το αποδεχτούμε.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr