background img
banner
banner

«Βούλιαξε» η παραλία Νικολεΐκων το Σαββατοκύριακο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ «ΨΑΧΝΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η δυνατή βροχόπτωση του περασμένου Σαββατοκύριακου έφερε και πάλι στην… επιφάνεια το πρόβλημα πλημμυρών στην παραλία Νικολεΐκων. Ο παραλιακός δρόμος θύμισε και πάλι λίμνη, τα νερά έφτασαν μέσα στις αυλές και στις πόρτες των σπιτιών και οι κάτοικοι μπορούσαν να μπουν μόνο με… βάρκα. Ο λόγος που πολύ συχνά προκαλείται το πρόβλημα αυτό εξαιτίας των βροχοπτώσεων, είναι γιατί η ακτή, λόγω των χαλικιών, βρίσκεται πιο ψηλά από τον δρόμο, με αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα να μην βρίσκουν διέξοδο στη θάλασσα. Έτσι τα όμβρια ύδατα συσσωρεύονται στον δρόμο που όταν βρέχει πολύ γίνεται απροσπέλαστος.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολεΐκων Τάσος Μούσκας, είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά που βρέχει πολύ, εμποδίζοντας τους κατοίκους είτε να βγουν από τα σπίτια τους είτε να φτάσουν σε αυτά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί άλλες δύο – τρεις φορές από το φθινόπωρο και πάντα γίνεται επιχείρηση διάνοιξης μικρών διεξόδων ώστε να φεύγουν τα νερά, με μέριμνα του δήμου. Κάτι ανάλογο έγινε και την Κυριακή το πρωί όπου άνοιξε ο δρόμος με μηχάνημα ιδιώτη.

Αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας λίγο πριν την τελευταία πλημμύρα

΄΄Με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου ήρθε μηχάνημα και απομάκρυνε τα όμβρια ύδατα, δίδοντας και πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία. Υπάρχει μεν άμεση ανταπόκριση ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα έργο που θα επιλύσει το πρόβλημα οριστικά. Έχουμε κάνει τις σχετικές ενέργειες, απευθυνθήκαμε στη ΔΕΥΑΑ απ’ όπου μας είπαν ότι δεν άπτεται της δικής τους αρμοδιότητας και στη συνέχεια στην Τεχνική Υπηρεσία. Μάλιστα, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε αυτοψία λίγες μέρες πριν την τελευταία πλημμύρα΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος, προσθέτοντας: ΄΄Αυτό που τους ζητήσαμε ήταν να εκτελεστεί ένα έργο με κάθετους αγωγούς και σχάρες ώστε και να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις στην παραλία αλλά και να βρίσκουν διέξοδο τα νερά της βροχής΄΄.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία ανέφερε: ΄΄Το πρόβλημα υπάρχει, το γνωρίζουμε και είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός αγωγού απορροής των όμβριων υδάτων. Αναζητούμε τρόπους χρηματοδότησης του έργου καθώς είναι γεγονός ότι πολύ συχνά με έντονες βροχοπτώσεις προκαλούνται πλημμύρες γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr