background img
banner
banner

Κοπή χόρτων και κλάδεμα δέντρων

ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Μάιος πλησιάζει… ολοταχώς, η αντιπυρική περίοδος ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή και ο δήμος Αιγιαλείας προχωρά σε εργασίες κοπής χόρτων και κλαδέματος ψηλών δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους, για λόγους ασφαλείας. Ήδη, σε πολλά σημεία η βλάστηση είναι τόσο έντονη που οι φυλλωσιές των δέντρων ενώνονται και τα χόρτα έχουν κατακλύσει πάρκα και δρόμους.
Ανάλογη υποχρέωση βέβαια έχουν και οι ιδιοκτήτες εκτάσεων ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Μάλιστα, οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να μεριμνήσουν διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εργασίες κοπής θα γίνονται από τον δήμο αλλά με δική τους επιβάρυνση.

Το κομμάτι που αναλογεί στον δήμο θα εκτελεστεί από ιδιώτες με τις αναθέσεις να έχουν ήδη γίνει από τον δήμαρχο. Συγκεκριμένα, η «Παροχή Υπηρεσιών κοπής χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους της ΔΕ Ακράτας» έγινε έναντι αμοιβής 9.920€, ενώ οι αντίστοιχες υπηρεσίες στην ΔΕ Διακοπτού θα κοστίσουν 9.988,20€. Στην δε Δ.Ε. Αιγείρας η κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους θα κοστίσει 9.907,60€, ενώ στην ΔΕ Συμπολιτείας» 9.887,76€. Τέλος, η «Παροχή Υπηρεσιών κοπής χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους της ΔΕ Αιγίου» ανέρχεται σε 9.988,20€.
Επίσης, ο δήμος προχωρά σε απευθείας αναθέσεις και για το κλάδεμα ψηλών δέντρων με χρήση γερανοφόρου οχήματος. Για την ΔΕ Αιγίου το κόστος είναι 24.796,28€, για την Δ.Ε. Διακοπτού 9.765€, ενώ για τις ΔΕ Αιγείρας και ΔΕ Ακράτας» θα γίνει μία εργολαβία ύψους 12.331,80€.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr