background img
banner
banner

Επιστροφή στο… πεδίο της μάχης!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ… ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ

Επανέρχεται… δριμύτερος ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος όπου… ξεσηκώνει συνειδήσεις με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, με αφορμή το γεγονός ότι οι ναοί πήραν… σειρά να ανοίξουν αλλά μόνο για προσευχή και όχι για την παρακολούθηση της θείας λατρείας ούτε για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Κοινωνία.

΄΄Παρά ταύτα οι φιλοξενούμενοι μετανάστες και Μουσουλμάνοι ως προς το θρήσκευμα, αυτοί ανεμπόδιστα εορτάζουν το Ραμαζάνι τους! «Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις΄΄, αναφέρει ο Μητροπολίτης, τονίζοντας πως ΄΄Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά»!΄΄.

Ως παράδειγμα, επισημαίνει: ΄΄Εδώ στην ιστορική Βοστίτσα, δηλαδή το Αίγιο, οι Κυβερνώντες την Ελλάδα, συγχρόνως δε ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, όχι μόνον δεν επέτρεψαν την πάνδημη περιφορά της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τρυπητής κατά την ημέρα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και τις πινακίδες κυκλοφορίας αφαίρεσαν και πρόστιμο επέβαλαν στον χριστιανό οδηγό ενός μικρού αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος αποτόλμησε να διαθέσει το όχημά του για μια σύντομη, ήρεμη δε και ανεπίσημη, ταπεινή περιφορά της ιεράς Εικόνος της Τρυπητής στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, έχοντας δίπλα του ως συνοδηγό τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο!΄΄.

΄΄Ακριβώς την επόμενη ημέρα ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ η άλλοτε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστή δε και εξαιρετική καλλιτέχνης στο τραγούδι κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ανεβασμένη επάνω σε ένα ανοικτό φορτηγό, μαζί με κάποιους οργανοπαίκτες, περιφερόταν στους δρόμους και τα σοκάκια της Αθήνας και τραγουδούσε τα ωραία της τραγούδια, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Μητσοτάκης όχι απλώς την προσκάλεσε, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΔΙΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, όπου ο ίδιος βγήκε στους δρόμους και την χειροκροτούσε με ενθουσιασμό! Η Πρωτοψάλτη απαντά: Το δηλητήριο που έσταξαν ας χρησιμοποιηθεί…΄΄, προσθέτει ακόμη ο Μητροπολίτης.

Ξαναέπιασε το… καριοφίλι του!

Κατόπιν όλων αυτών, τονίζει πως αποφάσισε να διακόψει την σιωπή, την οποία αυτοβούλως επέβαλε στον εαυτό του, και να ξαναπιάσει στα χέρια του το… καριοφίλι του, για να αγωνισθεί για την αγία Εκκλησία, για την Ορθοδοξία και για την Ελλάδα, όπως ο ίδιος τονίζει, λέγοντας: ΄΄Όταν ο πόλεμος μαίνεται, τότε ως γνωστόν κηρύσσεται γενική επιστράτευση!
«Πας ο δυνάμενος φέρειν όπλα» επιστρατεύεται! Και οι εν αποστρατεία Στρατηγοί και αυτοί ξαναγυρίζουν στο μέτωπο! Επομένως και οι «σχολάζοντες» Αρχιερείς ξαναγυρίζουν στις επάλξεις, για να αγωνισθούν, και για να θυσιασθούν ακόμη, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία»!
Επικαλούμενος, λοιπόν, την προστασίαν της Παναγίας μας, ξαναγυρίζω στο οχυρό μου!
Ο Κύριος «είη μοι Αντιλήπτωρ και Βοηθός»!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr