background img
banner
banner

«Το ‘‘όλοι μαζί’’ που εξαγγείλατε να μην εξαιρεί τους δικηγόρους»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Την αγανάκτηση δικηγόρων της περιοχής που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης με τις οικογένειές τους, μεταφέρει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος. Του υπενθυμίζει δε πως το «όλοι μαζί» που εξήγγειλε πρέπει να μην εξαιρεί τους δικηγόρους στους οποίους ακόμη δεν έχει καταβάλει τα 800 ευρώ…

Όπως τονίζει, ΄΄σε όλους τους Δικηγόρους της χώρας , εν όψει των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε, είναι σημείο αναφοράς οι ακόλουθες δηλώσεις σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που έλαβαν χώρα τέλη Απριλίου: «Ειδικά οι Επιστήμονες θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ξεκινώντας από Αρχές Μαΐου» Προηγούμενη ανάλογη δήλωσή σας δεν υλοποιήθηκε τελικά. Έχουμε φτάσει μέσα Μαΐου και ενώ δημόσια είχατε δεσμευθεί για τη λήψη του επιδόματος από τους επιστήμονες για τον Μάιο , δεν έχει υπάρξει καμία σχετική πρόβλεψη ως έλαβε χώρα για έτερους πληττόμενους κλάδους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφέρει σαφώς ότι το άνοιγμα ελαχίστων διαδικασιών που συνίστανται κυρίως σε συναινετικές προσημειώσεις για τη χορήγηση δανείων σε πολίτες και επιχειρήσεις αυτονόητα δε σημαίνει ότι εκκίνησε και η απασχόληση των δικηγόρων καθώς αφορά ένα απολύτως ελάχιστο ποσοστό δικηγορικής ενασχόλησης. Σας γνωρίζουμε από στοιχεία του Συλλόγου μας που σαφέστατα είναι απολύτως ανάλογα με τα στοιχεία που αφορούν όλη την Επικράτεια, ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από Μάρτιο του 2019 έως 14-05-2019 είχαν εκδοθεί 860 γραμμάτια για παραστάσεις συναδέλφων μας σε δικαστήρια ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε η λήψη μέτρων λόγω της πανδημίας έχουν εκδοθεί 18 γραμμάτια( που ανάγονται στις εξαιρέσεις). Από τη σύγκριση αυτή δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι ο κλάδος μας είναι ο πιο βαρέως πληγείς από όλους τους επιστημονικούς κλάδους΄΄.

Υπενθυμίζει ακόμη πως ο Δ.Σ. Αιγίου όπως και οι Σύλλογοι της Δυτικής Ελλάδος, ξεκίνησε αποχή από τα καθήκοντά των μελών του, 13 ημέρες πριν από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας με γνώμονα την προάσπιση της υγείας της υγείας του κοινωνικού συνόλου παραβλέποντας την οικονομική ζημία που θα υφίστατο. ΄΄Είμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ουσιαστική λήψη μέτρων που αποφασίσατε με επιτυχή αποτελέσματα για την αποφυγή διασποράς του ιού. Δυστυχώς χιλιάδες συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα πρόβλημα επιβίωσης και κάλυψης των βασικών στοιχειωδών αναγκών τους΄΄.

Μνημονιακή υποχρέωση η μείωση του ΦΠΑ που όμως δεν έχει υλοποιηθεί

Αναφορά κάνει και στο θέμα μείωσης του ΦΠΑ, λέγοντας: ΄΄Παρατηρούμε να εκδηλώνονται από κυβερνητικά στελέχη σκέψεις περί μείωσης του ΦΠΑ σε κλάδους εστίασης κ.λπ. πληττόμενους αλλά για τον δικό μας αναντίρρητα πληττόμενο κλάδο δεν ακούγεται καμία πρόβλεψη και δεν υπάρχει καμία πρόνοια. Έχουμε αποστείλει επανειλημμένως επιστολές στους συναρμόδιους υπουργούς για την αύξηση του εισοδηματικού ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ από το ποσό των 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, τη μοναδική που δεν έχει υλοποιηθεί, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές πράξεις. Για μια όμως ακόμα φορά καμία μέριμνα δε λαμβάνεται για τα συγκεκριμένα εύλογα και δίκαια αιτήματά μας ειδικά στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

Το «όλοι μαζί» που έχετε εξαγγείλει, να μην εξαιρεί τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους. Είναι πραγματικά άδικο. Σας καλούμε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας και να υπάρξει επιτέλους μέριμνα για το δικηγορικό λειτούργημα ,ουσιαστική, από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr