background img
banner
banner

Δεν έρχονται ναυαγοσώστες για τις παραλίες του δήμου…

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘’ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ’’ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Κοντά στον κίνδυνο να στερηθούν και φέτος οι παραλίες του ναυαγοσωστική κάλυψη βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, καθώς έχει καταγραφεί μηδενικό ενδιαφέρον. Ο αρχικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου απέβη άκαρπος και όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα προσέλθει ενδιαφερόμενος για το έργο, στις 3 Ιουλίου οπότε και έχει οριστεί να διεξαχθεί ο επαναληπτικός διαγωνισμός…

Η απόφαση για μείωση των πολυσύχναστων ακτών, δηλαδή αυτών για τις οποίες κρίνεται υποχρεωτική η ναυαγοσωστική κάλυψη, φαίνεται πως δεν βοήθησε και για δεύτερη χρονιά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει να «οχυρώσει» τις παραλίες με ναυαγοσώστες. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι όταν στον δήμο είχαν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα.
Οι διαδικασίες φέτος… έτρεξαν από νωρίς με το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου να εκπονεί τη σχετική μελέτη, με τον προϋπολογισμό του έργου τις 61.996,78 € ευρώ (με Φ.Π.Α.). Ωστόσο στις 2 Ιουνίου δεν παρουσιάστηκε κανείς ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού.

Έτσι ορίστηκε επανάληψη του συνοπτικού διαγωνισμού στις 3 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί, με υποβολή σφραγισμένων προσφορών και με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσας προσφοράς. Το έργο αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του δήμου Αιγιαλείας, για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών. Πρόκειται για την εκτέλεση των εργασιών ναυαγοσωστικού έργου εν γένει στην παραλιακή ζώνη των πολυσύχναστων ακτών (Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1, Ακράτα 2). Από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο για το έτος 2020.

Σημειώνεται ότι οι ακτές Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1 και Ακράτας 2 τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο δήμος Αιγιαλείας, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα σχετικό άρθρο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κ.Λ Πάτρας και Γ.Λ/Τ Αιγίου και επομένως επιβάλλεται η επιτήρηση τους από ναυαγοσώστες.

Δεν αλλάζουν οι οικονομικοί όροι

Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά έκανε γνωστό πως δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος στον πρώτο διαγωνισμό ευελπιστώντας πως θα εμφανιστεί κάποιος στην επαναληπτική διαδικασία. ΄΄Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει ανταπόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς τους οικονομικούς όρους και θα πορευτούμε με αυτά τα δεδομένα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως θα εξεταστούν οι όροι από την επόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι η παντελής έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης από τις ακτές του δήμου είχε υποχρεώσει το Λιμενικό Τμήμα να επιβάλει πρόστιμο στον δήμο ύψους 145.700 ευρώ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πρόπερσι με κάποιες από τις πολυσύχναστες παραλίες.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι η ναυαγοσωστική κάλυψη αποτελεί κριτήριο και για την «Γαλάζια σημαία» και στην περίπτωση που δεν υπάρξει και φέτος, τίθεται εν αμφιβόλω η εξασφάλισή της για την επόμενη χρονιά…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr