background img
banner
banner

Μαρίνα 200 θέσεων σκαφών ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ο Όμιλος Κυριακούλη

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΕΘΥΝΘΕΙ

Το ακριβές πλάνο του σχετικά με τον τρόπο που επιθυμεί να επενδύσει στο Αίγιο και με το τι σκοπεύει να δημιουργήσει με γνώμονα την δυναμική της περιοχής και τη δική του διαχειριστική ικανότητα, ανέλυσε μέσω σχετικού εγγράφου προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, ο Όμιλος Κυριακούλη.

Το έγγραφο, που παρουσιάζει σήμερα το protionline.gr, εστάλη την επομένη της επίσκεψης στο Αίγιο του ίδιου του επιχειρηματία και των συνεργατών του και επιβεβαιώνει πως το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί, είναι σοβαρό και συγκεκριμένο.

Μετά την αυτοψία στον χώρο των εγκαταστάσεων του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου την περασμένη εβδομάδα και τη συζήτηση του ίδιου του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλη Χριστόπουλο, με την επιστολή του, ο Όμιλος, αφού κάνει γνωστά βασικά στοιχεία που τον αφορούν, γνωστοποιεί πως έχει εκτιμήσει την υφιστάμενη μελέτη που προβλέπει μαρίνα με 100 θέσεις σκαφών, τονίζοντας ωστόσο πως προτείνει τροποποίησή της αφού το ενδιαφέρον του έχει να κάνει με τον ελλιμενισμό 180-200 σκαφών στην μαρίνα. Μάλιστα, επισημαίνεται το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποκτήσει νέα σκάφη, αφού δόθηκαν κίνητρα και μέσω ΕΣΠΑ τα τελευταία χρόνια, τα οποία δεν έχουν χώρο να ελλιμενιστούν.

Το ενδιαφέρον του Ομίλου αποκτά άλλη βαρύτητα και φαίνεται πως πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο, από τη στιγμή που η μητρική εταιρεία του Ομίλου, «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτηλιακή Α.Ε.» την παρούσα χρονική στιγμή, είναι η μοναδική εταιρεία εκμετάλλευσης σκαφών αναψυχής στον κόσμο της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύτονται σε οργανωμένη κεφαλαιοαγορά.

Στο έγγραφό τους, οι υπεύθυνοι του Ομίλου αναγνωρίζουν τη θετική βούληση από πλευράς δήμου, εκτιμώντας ότι η μαρίνα θα συμβάλει με ποικίλους τρόπους στην αναβάθμιση τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής, και πως ιδιαίτερα θα συμβάλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, όπου τα περιθώρια είναι ακόμα πολλά.

Ενδιαφέρον… ευκαιρία με τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για τον δήμο

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλης Χριστόπουλος, στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του δήμου, λέγοντας: ΄΄Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα πραγματοποιούμε συγκεκριμένα βήματα με σκοπό να αναβαθμίσουμε το παραλιακό μέτωπο δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική. Μέσα σε αυτά, προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία μαρίνας στις εγκαταστάσεις του Ι.Ν.Ο.Α. σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την οποία υπάρχει ώριμη μελέτη με εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κρίνουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει ως μία ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση που θα επιφέρει τεράστιο αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή μας και θα την εξετάσουμε με γνώμονα το όφελος της περιοχής μας΄΄.

Έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ προέβλεπε η παλιά μελέτη

Με βάση πάντως την υφιστάμενη μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί με μέριμνα του υπουργείου Τουρισμού εδώ και δέκα χρόνια, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ο.Α. Λάμπης Παναγιωτακόπουλος, από την παλιά μελέτη προβλέπεται η δημιουργία νέας μαρίνας στα δυτικά της υφιστάμενης προς το λιμάνι Αιγίου, με την παλιά μαρίνα να διατηρείται με σκοπό να εξυπηρετεί μικρότερα σκάφη. ΄΄Βεβαίως, δεν γνωρίζουμε εάν ο επιχειρηματίας επιθυμεί να «πατήσει» πάνω στην υφιστάμενη μελέτη.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλοι ενδιαφερόμενοι όμως οι επενδύσεις δεν προχώρησαν. Ελπίζουμε να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και να δημιουργηθεί η νέα μαρίνα, καθώς είναι κάτι που προσδοκά και ο Όμιλος αλλά και ολόκληρη η περιοχή΄΄, ανέφερε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr