background img
banner
banner

Στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα των εμπόρων

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Οι έμποροι πλήρωσαν ακριβά το τίμημα της πανδημίας και δεν μπορούν να πληρώσουν και τη νέα κρίση που δημιουργεί». Με αυτό το σύνθημα, οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε χθες το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συνεπικουρούμενη και από άλλες ομοσπονδίες και σωματεία. Παρών, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας ήταν ο πρόεδρός του Λάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη και ως μέλος του Δ.Σ της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

΄΄Η παράσταση διαμαρτυρίας περιελάμβανε και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, στον οποίο, για περισσότερο από μία ώρα, εκθέσαμε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στην μετά κορωνοϊό εποχή. Καταθέσαμε τις γενικότερες θέσεις των εμπόρων της ευρύτερης περιοχής, επαναλάβαμε τις προτάσεις μας, ενώ προσωπικά πρόσθεσα και κάποια θέματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Αιγιάλειας΄΄, τόνισε στο protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαμαρτυρία για μηδενικές ελαφρύνσεις τελών για τους εμπόρους της Αιγιάλειας

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Αιγιάλειας αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της Αιγιάλειας και στην έλλειψη στήριξης των εμπόρων από τους τοπικούς αρμόδιους φορείς. Ειδικότερα, μίλησε για την έλλειψη μέτρων ελάφρυνσης για τους εμπόρους από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι συνάδελφοί του της Πάτρας διαμαρτύρονται γιατί ζητούν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για τις ελαφρύνσεις τη στιγμή που η Αιγιάλεια είναι ο μόνος δήμος στον οποίο δεν ελήφθη η παραμικρή μέριμνα για τους εμπόρους. Όπως τόνισε, ΄΄καλούμαστε να πληρώσουμε τέλη καθαριότητας για μία περίοδο που ως έμποροι δεν βγάλαμε στον δρόμο ούτε ένα κιλό απορρίμματα. Παρόλα αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε παρότι ο δήμος έλαβε χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών για την ελάφρυνση όλων των επαγγελματικών κλάδων΄΄. Σημείωσε ακόμη πως ΄΄δεν είναι μόνο ότι οι έμποροι της Αιγιάλειας δεν έχουν τα χρήματα καθώς δεν δούλεψαν τόσο καιρό, είναι και θέμα της κακής ψυχολογίας στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ βλέπουν πως δεν έχουν την παραμικρή στήριξη΄΄.
Ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ακόμη την ανησυχία εμπόρων και καταστηματαρχών της οδού Μητροπόλεως για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως ΄΄ένα μέτρο που αφορούσε μόνο την εστίαση έφερε αναστάτωση σε όλους΄΄.

Κατέθεσαν υπόμνημα με προτάσεις

Τα μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. (Στις φωτογραφίες, πλην του προέδρου του Ε.Ε.Ε.Σ.Α Λάμπη Παπαδόπουλου διακρίνονται ο Γεώργιος Βαγενάς Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Λευκαδίτης και Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών), κατέθεσαν υπόμνημα στον Περιφερειάρχη με τις προτάσεις τους ζητώντας, μεταξύ άλλων, άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ειδικού σκοπού σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα που αφορούν σε τραπεζικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείων και έκτακτη βοήθεια 5.000 ευρώ για πάγιες και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αποζημίωση των επιχειρήσεων που είχαν παραλάβει εμπόρευμα για τη σεζόν άνοιξη – Πάσχα, παράταση πληρωμών 120 ημερών σε όσες επιταγές – συναλλαγματικές έπρεπε να πληρωθούν από τις 31 Μαρτίου και μετά, επιστροφή προκαταβολής φόρου και τέλους επιτηδεύματος, αναστολή καταβολής των δόσεων της ΔΕΗ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναστολή διενέργειας κάθε πράξης, αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου, παρέμβαση της κυβέρνησης στις τράπεζες για γενικό πάγωμα στα δάνεια των επιχειρήσεων κ.ά.
Ο Περιφερειάρχης έδειξε κατανόηση στα προβλήματα των εμπόρων και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία τα αιτήματά τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr