background img
banner
banner

Τα… φώτα στραμμένα στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας αυτό το καλοκαίρι

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Έμφαση στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας μέσα από τη διοργάνωση ξεχωριστών εκδηλώσεων προτίθεται να δώσει φέτος το καλοκαίρι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας. Στόχος είναι, σε συνεργασία με την 6η Εφορεία Αρχαιοτήτων, να δημιουργηθούν νέες δυνατότητες και προοπτικές σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αιγιάλειας, ώστε να γίνει γνωστό ανά την Ελλάδα (και όχι μόνο), αυξάνοντας το αρχαιολογικό, πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Ήδη, προχωρούν οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη σήμανση, ενώ ο χώρος ηλεκτροδοτείται καθώς αναμένεται να τοποθετηθεί ο μετρητής από τον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, σκοπός είναι να γίνει επισκέψιμος και σε ημέρες που δεν φιλοξενεί εκδηλώσεις. Μάλιστα, έχει υπάρξει μέριμνα να υπάρχει φύλακας ώστε ο χώρος να ελέγχεται και να προστατεύεται.

Φιλοξενία σημαντικών εκδηλώσεων

Όπως αναφέρει στο protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις. Επιθυμούμε να γνωρίσουν όλοι το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας και να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών. Όπως γνωρίζετε, ο επιβλητικός χώρος του μνημείου ανοίγει μία φορά κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας την επίσκεψη με κάποια καλλιτεχνική δράση. Φέτος σκοπεύουμε να μην περιοριστούμε στη μία φορά. Έτσι, προγραμματίζουμε την παράσταση «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στις 15 Ιουλίου, ενώ η πανσέληνος του Αυγούστου στις 3 του μήνα, θα μας βρει στο Αρχαίο Θέατρο με την παράσταση αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη, με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως είναι η Ηρώ Σαΐα και η Δήμητρα Χατούπη΄΄.

Συγκεκριμένα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεκινά τις παραστάσεις του εμβληματικού έργου «Γκόλφω» από το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 και έχει δώσει μέχρι τώρα 500 παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις 10 Αυγούστου 1894. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr