background img
banner
banner

Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε ποτέ τη μάσκα στο πηγούνι μας: Οι περισσότεροι το κάνουμε

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

H μάσκα έχει γίνει πλέον υποχρεωτική στις περισσότερες καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά παρά τη σωστή και συνεχή ενημέρωση, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε λάθος. Ένας βασικός λόγος είναι ότι αρκετοί από εμάς αισθάνονται δυσφορία από τη συνεχή παρουσίας της μάσκας κοντά στο στόμα και στη μύτη τους. Έτσι υπάρχει η τάση να την κατεβάζουμε χαμηλά στο πηγούνι μας, προκειμένου να πάρουμε έστω μερικές ανάσες.

Ο καθηγηής Ηλίας Μόσιαλος σε πρόσφατη ανάρτηση του, λοιπόν, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χαμηλώνουμε ποτέ τη μάσκα μας. Με μία φωτογραφία-γράφημα έδειξε όσο πιο περιγραφικά μπορούσε το γιατί η μάσκα πρέπει να μένει πάντα σε σταθερή στην περιοχή γύρω από το στόμα και τη μύτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:  «η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου».

«Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου:

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια; Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Dienstag, 21. Juli 2020


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr