background img
banner
banner

Επιστροφή στον δήμο με αναπτυξιακή προοπτική…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Στην κυριότητα του δήμου Αιγιαλείας επανήλθε χθες μεγάλο μέρος του πιο σημαντικού περιουσιακού του στοιχείου, των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου. Πέρα από τα 7,5 στρέμματα που είχαν επιστραφεί εδώ και δυόμιση χρόνια με σκοπό την επανάχρηση κτιρίων για τις ανάγκες του δήμου αλλά και τη δημιουργία χώρου Πολιτισμού, επιστράφηκε ένα ακόμη μεγάλο μέρος από τα 70 στρέμματα που αρχικά είχαν παραχωρηθεί στο τότε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που… ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίησή τους μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα που ήδη «τρέχουν».

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν το πρωί της Πέμπτης 30/7 παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου αλλά και της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου εκ μέρους της οποίας έγινε η επιστροφή με την μορφή δωρεάς. Σημαντική, ως προς την διαδικασία, ήταν η αφιλοκερδής προσφορά των εντεταλμένων συμβούλων του δήμαρχου Βασίλη Χριστόπουλου και Μαρίας Γιδά με τις ιδιότητές τους του Πολιτικού Μηχανικού και Συμβολαιογράφου αντίστοιχα.

Παραμένει ο λειτουργικός χώρος του Παραρτήματος  Αιγίου του  Πανεπιστημίου Πατρών

Οικόπεδα και κτίρια της πρώην Χαρτοποιίας επανήλθαν στον δήμο Αιγιαλείας μετά την αλλαγή… ρότας ως προς την ανάπτυξη του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών που σχετίζεται κυρίως με την διαφορετική πολιτική που έχει υιοθετήσει από πέρυσι ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας, λειτουργώντας περισσότερο συγκεντρωτικά στις έδρες των Πανεπιστημίων. Έτσι, μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο οποίο ανήκε το Παράρτημα του Αιγίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και την οριστική κατάργηση του ενός εκ των δύο λειτουργούντων Τμημάτων, του Τμήματος Οπτικής, κρίθηκε πως ο υπάρχων χώρος στον οποίο λειτουργεί το εναπομείναν Τμήμα Φυσικοθεραπείας, είναι επαρκής. Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις παραμένουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τον δήμο Αιγιαλείας να συνηγορεί και να αναλαμβάνει και την υποχρέωση εκτέλεσης εργασιών.

Ήδη, δρομολογείται η περίφραξη του χώρου με έξοδα και μέριμνα του δήμου, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί και να διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο που πλέον έχει περιέλθει ξανά στον δήμο.
Το όλο εγχείρημα για ανάπτυξη περισσότερων Τμημάτων, ακόμη και η δημιουργία Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αίγιο μοιάζει πλέον… άπιαστο όνειρο, δεδομένης της αλλαγής πολιτικής του υπουργείο και ο δήμος δεν θα μπορούσε να έχει ανεκμετάλλευτο αυτό το τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο αναμένοντας κάτι αβέβαιο σε βάθος χρόνου. Άλλωστε, η απερχόμενη πλέον Πρύτανης ήταν θετική από την πρώτη στιγμή στην επιστροφή των εγκαταστάσεων που παρέμεναν βορρά στη φθορά του χρόνου.

Στόχος η αξιοποίησή τους μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου κ. Χριστόπουλος, ΄΄η συμφωνία υπήρχε και από σήμερα (χθες) και τυπικά με την υπογραφή των συμβολαίων, οι εγκαταστάσεις, κτίρια και οικόπεδο επιστράφηκαν στον δήμο. Σκοπός μας είναι, πέρα από την εγκεκριμένη πράξη «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου» να επιδιώξουμε ένταξη και σε άλλα χρηματοδοτικά «εργαλεία» με σκοπό την εκτέλεση περισσότερων έργων αξιοποίησης των πρώην εγκαταστάσεων, δίνοντας τεράστια αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr