background img
banner
banner

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Protionline.gr

«ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΒΑΣΗ»

Την παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Αιγιαλείς και επισκέπτες της περιοχής το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο Γεώργιος Παππάς.

Η Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της ο οποίος προτιμά την αγκαλιά νεότερων γυναικών.

Εκτεθειμένη στη μοναξιά που δεν είναι δική της επιλογή και με την κρίση της ηλικίας να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της. Ένας απολαυστικός μονόλογος που κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια όλες εκείνες τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας σαν κι εμάς που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία. Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Με καταγεγραμμένα σημαντικά… δείγματα γραφής σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, η γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιός σε έναν ρόλο πρόκληση για την καριέρα της, μιλά σήμερα στο protionline.gr για τη θεατρική παράσταση, τα διαζύγια, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, τον ρόλο της, φέροντας τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας που προσπαθεί με χιούμορ να αντιμετωπίσει από τις προκλήσεις της καθημερινότητας μέχρι τις σχέσεις της ζωής της.

Τι ακριβώς θα δούμε στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» Αιγίου» το Σάββατο 25 Ιουλίου; Μιλήστε μας για «Το υπέροχό μου διαζύγιο»…

Πρόκειται για ένα υπέροχο μονόλογο βγαλμένο μέσα από τη ζωή και πιστεύω ότι μιλάει στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Η συγγραφέας του έργου Τζεραλντίν Άρον μας συστήνει την Άντζελα την ηρωίδα που υποδύομαι και πιστεύω θα μπορούσε να είναι στη θέση της κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Μπορεί ένα διαζύγιο να είναι υπέροχο;

Αυτό είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Το αποτέλεσμα ενός διαζυγίου μπορεί να έχει υπέροχη έκβαση. Εκείνη τη στιγμή δεν το συνειδητοποιείς , η ζωή όμως στο αποδεικνύει.

Ταυτίζεστε με την ηρωίδα της Τζεραλντίν Άρον; Κι αν ναι, σε ποια σημεία;

Ταυτίζομαι σαν γυναίκα με τις σκέψεις της, τις αντιδράσεις της και φυσικά όταν την ενσαρκώνω φοράω τα παπούτσια της…

Ένα έργο μονόλογος δεν είναι πρόκληση; Πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες του; Νιώθετε μόνη πάνω στη σκηνή;

Νιώθω την ενέργεια των θεατών και ένας μονόλογος είναι πρόκληση και ευλογία για τον ηθοποιό. Οι αντιδράσεις του κόσμου δεν με αφήνουν να νιώθω μόνη. Το κοινό συμπάσχει με τη ηρωίδα και συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Πώς καταφέρνει η Άντζελα, η ηρωίδα του έργου, να ακροβατεί από το δάκρυ στο γέλιο;

Μα στην πραγματικότητα η ίδια η ζωή μας κάνει να ακροβατούμε από το δάκρυ στο γέλιο. Η Άντζελα είναι μια αληθινή ηρωίδα που θα μπορούσε να είναι ανάμεσά μας και βιώνει ό,τι θα μπορούσαμε να βιώνουμε και εμείς και αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της επιτυχίας του έργου. Πιστεύω πως είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άνδρας θα βρεις κάτι από τις δικές σου αλήθειες.

Πόσο μόνη νιώθει μία γυναίκα στα 50 της χρόνια στη σύγχρονη κοινωνία;

Μπορεί να είσαι παντρεμένη και να νιώθεις μόνη και μπορεί να είσαι χωρισμένη και να νιώθεις πλήρης και περιτριγυρισμένη με αγαπημένους φίλους. Δεν πιστεύω ότι η ηλικία έχει να κάνει με το βίωμα της μοναξιάς.

Τόσο ο καλλιτεχνικός κόσμος όσο και όλοι μας ζούμε σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Η πανδημία ανατρέπει τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη. Πόσο αισιόδοξη μπορεί να είσαστε εν μέσω αυτής της κατάστασης;

Ο άνθρωπος σαν φύση είναι αισιόδοξος και η ανθρωπότητα έχει περάσει και πανδημίες και καταστροφές αλλά συνέχισε την πορεία της .Αυτό που βιώνουμε σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσουμε και θα προχωρήσουμε παρακάτω τη ζωή μας.

Μπορεί η Τέχνη να αποτελέσει διέξοδο σε όσα μας βαραίνουν;

Η τέχνη είναι μια μορφή ανάσας και η τέχνη ήταν πάντα αρωγός του ανθρώπου σε όλες τις δύσκολες στιγμές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr