background img
banner
banner

Μειώνονται οι παραβάσεις

ΤΗΡΟΥΝΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σε τοπικό επίπεδο, όπως φαίνεται φόβος διάδοσης αλλά και επιβολή προστίμων έχουν κάνει το σύνολο των πολιτών να συνετιστεί, φορώντας όπου χρειάζεται αλλά ακόμη και στον δρόμο, προστατευτικές μάσκες.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.642 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μόλις 11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Σε αυτό τον τομέα, από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 422 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.

Βεβαιώθηκαν ακόμη 362 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από αυτές τις περιπτώσεις, 24 αφορούσαν στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9.033 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 9.024 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr