background img
banner
banner

Σε αξιοποίηση του πάρκινγκ της Ταξιαρχών…

ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Έμφαση στη διευκόλυνση της κινητικότητας στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου πρόκειται να δώσει η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των πλέον αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Αναπλάσεις και άλλες παρεμβάσεις δεν θα έχουν το επιθυμητό αντίκρισμα εάν δεν εξασφαλιστούν νέες θέσεις στάθμευσης σε κεντρικά αλλά και λίγο εκτός κέντρου σημεία, που θα καταστήσουν και την τοπική αγορά προσβάσιμη και πιο ελκυστική.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λεωνίδας Καράμπελας υποδεικνύει τη λύση της αξιοποίησης από τον δήμο, του πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Ταξιαρχών και Ελίκης, το οποίο μέχρι πριν από δύο χρόνια χρησιμοποιείτο μισθωμένο από ιδιώτη, ωστόσο πλέον παραμένει αναξιοποίητο.

Όπως επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Καράμπελας, ΄΄έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις βολιδοσκοπώντας τον χώρο αυτό, κρίνοντας πως με την αξιοποίησή του μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης, σε σημείο πολύ κοντά στη λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης΄΄. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως το οικόπεδο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) από το οποίο το είχε μισθώσει ιδιώτης μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έκανε ακόμη γνωστό πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου για το θέμα και αναμένει, είτε για να παραχωρηθεί δωρεάν στον δήμο για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας είτε με μικρό μίσθωμα.

Συντονισμένες ενέργειες για τη βελτίωση της κινητικότητας

΄΄Ο χώρος αυτός, εφόσον διαμορφωθεί κατάλληλα, όπως έγινε και με το πάρκινγκ της Ανδρονοπούλου που συνδέθηκε με την Παναγιωτοπούλων, θα δύναται να χωρέσει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων. Δηλαδή εάν πραγματοποιηθεί η κατάλληλη διαγράμμιση κατόπιν μίας μικρής μελέτης που θα εκπονηθεί. Από εκεί και πέρα είναι ασφαλτοστρωμένο, προσβάσιμο και δεν χρειάζεται μεγάλη διαμόρφωση΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Καράμπελας.

Σημειώνεται ότι ο χώρος υπολογίζεται σε περίπου 800τ.μ. με τους παράγοντες του δήμου να ευελπιστούν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου θα εισακούσει το αίτημα που θα της εκφραστεί. ΄΄Κινούμαστε συνολικά για τη βελτίωση της κινητικότητας μέσα στο κέντρο του Αιγίου΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Καράμπελας, προϊδεάζοντας για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr