background img
banner
banner

Σηκώνονται μεγάλες ποσότητες παλιών απορριμμάτων

ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ

Μια μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των παλιών απορριμμάτων του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο «Νησί» Τέμενης βρίσκεται σε εξέλιξη από τον δήμο Αιγιαλείας. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να χρησιμεύει ο χώρος μόνο για τις ανάγκες της μεταφόρτωσης που είναι φτιαγμένος και αδειοδοτημένος και βέβαια να μην επαναληφθούν φαινόμενα παλαιότερων ετών που ελλείψει χώρου εναπόθεσης, ο Σ.Μ.Α. είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για χώρο κοντά στις όχθες του ποταμού Σελινούντα αλλά και σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές, τότε είναι εύλογη η αγωνία των κατοίκων που μεταφέρεται διαμέσου των προέδρων των όμορων κοινοτήτων που με τη σειρά τους ασκούν πιέσεις προς τον δήμο. Μάλιστα, είχαν προαναγγείλει και κινητοποιήσεις οι οποίες αναβλήθηκαν εν αναμονή της υλοποίησης των υποσχέσεων δημάρχου και αρμόδιου αντιδημάρχου ότι ο Σ.Μ.Α. θα απαλλαγεί γρήγορα από τα παλιά σκουπίδια. Ερωτηθείς για το θέμα από τo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος παρατήρησε πως όλο τον καιρό μαζί με τα τρέχοντα απορρίμματα έφευγαν και κάποιες ποσότητες από παλιότερα που παρέμεναν συσσωρευμένες στις εγκαταστάσεις του Σταθμού. Όμως, όπως ανέφερε, από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά οι παλιές ποσότητες που σηκώνονται είναι πολλαπλάσιες εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα ο χώρος θα καθαρίσει.

Ταχεία και ογκώδη μεταφορά διαπιστώνει και η Συντονιστική

Τα λεγόμενα του αντιδημάρχου επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση των προέδρων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Τέμενης, Βαλιμιτίκων και Ελίκης, επισημαίνοντας: ΄΄Μετά από διαδοχικούς ελέγχους και αυτοψίες που πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο «νησί» Τέμενης διαπιστώθηκε η ταχεία και ογκώδης μεταφορά απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ. Η μεταφορά πλέον γίνεται με ταχείς ρυθμούς και το γεγονός αυτό μας δημιουργεί ικανοποίηση. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Νικόλαος Καραΐσκος μας επισήμανε πως οι ρυθμοί θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να νιώθουμε περισσότερο αισιόδοξοι. Συνεχίζουμε να παρατηρούμε την εκροή των απορριμμάτων και παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο φορτίο απορριμμάτων. Η ενημέρωση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Τέμενης , Βαλιμιτίκων και Ελίκης θα είναι συνεχής και ειλικρινής΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr