background img
banner
banner

Επιστροφή του Τάκη Καρακίτσου στο Σεριφάτο

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ένας παλιός γνώριμος του Σεριφάτου, ο Τάκης Καρακίτσος, επέστρεψε στην ομάδα χάντμπολ του Αιγίου, αυτή τη φορά για λογαριασμό του γυναικείου τμήματος. Ήταν προπονητής και στην ανδρική ομάδα, την οποία οδήγησε τη σεζόν 2014-15 στην Α2 εθνική και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Σεριφάτο. Παλαιότερα είχε καθίσει στον πάγκο και της ανδρικής ομάδας του Πήγασου Αιγίου σε Α2 και Β΄ Εθνική. Ο πατρινός προπονητής βρίσκεται πολλά χρόνια στα παρκέ ενώ και η κόρη του Αναστασία, είναι παίκτρια του χάντμπολ και αγωνίζεται στο Σεριφάτο.

Η πρόσληψη του Τάκη Καρακίτσου σε συνδυασμό με κάποιες ακόμη ενέργειες που θα κάνει η διοίκηση, δείχνει ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος φέτος στη γυναικεία ομάδα με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστική και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Αν όχι από την τρέχουσα σεζόν (που έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω… κορωνοϊού) σίγουρα από την επόμενη. Ήδη από την περυσινή χρονιά η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία και αν δεν είχε πολλές απουσίες σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, θα είχε τερματίσει ακόμη ψηλότερα. Να σημειωθεί ότι η Έλενα Καλασνίκοβα παραμένει στον σύλλογο με αυξημένες αρμοδιότητες στις ακαδημίες (και παίκτρια).

“Να ανέβουμε επίπεδο”

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στην ομάδα και μιλώντας στo protionline.gr το βράδυ της Τετάρτης κατά την επίσημη παρουσίασή του, ο έμπειρος προπονητής τόνισε: “Η ομάδα επιχειρεί φέτος να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να θέσει τις βάσεις προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική στην Α2 και γιατί όχι, στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 Εθνική. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται αφού οι ομάδες της Αθήνας κυρίως, είναι παραδοσιακά εκείνες που εναλλάσσονται κάθε χρόνο στην κορυφή. Το βασικό είναι να μην έχουμε απουσίες και η ομάδα να κατεβαίνει όσο γίνεται πιο πλήρης στα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι τα κορίτσια έχουν υποχρεώσεις, κυρίως με τα μαθήματα αλλά και επαγγελματικές κάποιες μεγαλύτερες, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις.

Χαίρομαι που είμαι πάλι εδώ, νιώθω σαν στο σπίτι μου και δεν ήταν δύσκολο για μένα να δεχθώ την πρόταση που μου έκανε ο πρόεδρος και να επιστρέψω μετά από τρια χρόνια στα γήπεδα, αφού όπως γνωρίζετε το άθλημα αργοπεθαίνει στην Πάτρα. Που πριν λίγα χρόνια, ειδικά στις γυναίκες με την Ορμή Λουξ αποτελούσε σημείο αναφοράς για το χάντμπολ σε όλη την Ελλάδα. Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, δυστυχώς η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό γυναικείο handball την τελευταία δεκαετία, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της. Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσει το Σεριφάτο να γίνει η μεγάλη ομάδα του γυναικείου χάντμπολ στην Αχαΐα και να διαφημίζει το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή σε όλη τη χώρα “.

“Πειθαρχία και σοβαρότητα”

Τον Τάκη Καρακίτσο παρουσίασε στις παίκτριες ο Κωστής Παπασταύρου το βράδυ της Τετάρτης (30/9) και στη συνέχεια μίλησε για τους φετινούς στόχους, που είναι πιο υψηλοί από την περυσινή χρονιά και ευχήθηκε καλή αγωνιστική σεζόν με επιτυχίες.

“Είμαι ευτυχής που θα συνεργαστούμε ξανά με τον Τάκη Καρακίτσο. Ένας προπονητής σοβαρός και άριστος γνώστης του αθλήματος από τον οποίο έχετε να μάθετε πολλά. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι το 2015 μέσα σε 24 ώρες δώσαμε τρία ματς ανόδου στην Αθήνα και ο επόμενο βράδυ επιστρέψαμε στο Αίγιο πρωταθλητές και ανεβήκαμε στην Α2. ‘Ηταν μία άνοδος δύσκολη και οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στον κ. Καρακίτσο. Ελπίζω κάποια στιγμή να πανηγυρίσουμε άνοδο και με τα κορίτσια μας. Η κατάσταση φέτος είναι πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας που έχει αλλάξει σίγουρα την καθημερινότητά και τον προγραμματισμό μας αλλά θα προσπαθήσουμε. Έστω χωρίς κόσμο στην κερκίδα και με λιγότερα, για μη πω μηδαμινά, έσοδα. Εγώ θέλω να υπάρχει σοβαρότητα και πειθαρχία στην ομάδα και ο προπονητής μέσα στο γήπεδο θα είναι το άλφα και το ωμέγα”.

Αντίπαλος και πάλι η Ακαδημία των Σπορ

Μετά από πέντε χρόνια απραξίας, λόγω οικονομικής κρίσης, ενεργοποιήθηκε πάλι η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ήδη ξεκίνησαν προπονήσεις για την συμμετοχή τους στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών όπου θα βρεθούν και πάλι απέναντι στο Σεριφάτο. Το γυναικείο τμήμα του πατρινού συλλόγου που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο γυναικείο αθλητισμό της πόλης και του νομού, μέχρι σήμερα είχε συμμετάσχει σε 6 πρωταθλήματα Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών και σε 12 πρωταθλήματα Α2 γυναικών. Έχει αναδείξει αρκετές αθλήτριες στις εθνικές ομάδες, κατά σειρά η Χρυσούλα Τσαπικούνη, Ευγενία Καράγιωργα και Χρυσάνθη Αραβαντινού, ενώ από τις τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων υποδομών που έχει συμμετάσχει, η καλύτερη είναι το 2001 που κατέκτησε τη 2η πανελλήνια θέση στις νεάνιδες. Σίγουρα ήταν μια θετική εξέλιξη για το χάντμπολ της Αχαϊας.

Το φετινό ρόστερ του Σεριφάτου

Έλενα Καλασνίκοβα
Άννα Μαρία Παπανικολάου Βουρδέρη
Μαρία Αυγέρη
Ελένη Μελισουργού
Χρυσούλα Χάλα
Βασιλική Θανοπούλου
Δήμητρα Μαρία Κατσώλη
Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου
Κατερίνα Νικολοπούλου
Χριστίνα Δήμου
Αντιγόνη Σιάσου
Αναστασία Καρακίτσου
Δήμητρα Ρώση
Κατερίνα Πουμπουλίδου
Νικολέτα Αντωνοπούλου


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr