background img
banner
banner

Πιο «φτωχές» ιατρική κοινότητα και τοπική κοινωνία…

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΥΦΑΝΤΗ

Την απώλεια ενός σπάνιου ανθρώπου και καταξιωμένου επιστήμονα θρηνεί η ιατρική οικογένεια της Αιγιάλειας αλλά και η τοπική κοινωνία. Η είδηση του θανάτου της παιδιάτρου Κατερίνας Υφαντή σκόρπισε τη θλίψη σε όλους όσοι γνώριζαν τη γιατρό, που είχε προσφέρει τις ιατρικές φροντίδες της σε εκατοντάδες παιδιά της περιοχής και υπηρέτησε επάξια την Ιατρική για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Το χαμόγελο της Κατερίνας Υφαντή έσβησε στα 65 της χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη τον σύζυγό αλλά και τα δύο παιδιά της. Η συμμετοχή της στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, επί σειρά ετών, άφησε έργο, τόσο υπηρετώντας ως γραμματέας για δύο τετραετίες όσο και ως πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια, πριν ανακοινώσει την παραίτησή της στις αρχές του προηγούμενου μήνα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Σωτήρη Κοίλια.

Κατά τους συνεργάτες της στον Ιατρικό Σύλλογο, διακρινόταν για την εργατικότητα, τη διάθεση συνεργασίας, την αποτελεσματικότητα και τη δοτικότητά της. Πολλές φορές είχε χρειαστεί να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της σε διάφορες δράσεις στον Ερυθρό Σταυρό, το ΠΙΚΠΑ, το ΕΚΑΜΕ, το Χαμόγελο του Παιδιού επιτελώντας κοινωνικό έργο. Ενεγράφη στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου το 1990 όπου έκανε υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Δαφνών, ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Πάτρα και επανενεγράφη το 1994 όπου και ξεκίνησε τη λειτουργία του ιατρείου της στο Αίγιο. Παράλληλα, και για περίπου 20 χρόνια, προσέφερε τις υπηρεσίες της στο ΙΚΑ Αιγίου.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη, στις 3.00μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Με αφορμή τον θάνατό της, φορείς εξέδωσαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις…

Ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

«Σήμερα Τετάρτη 21/10/2020 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, λόγω της θλιβερής είδησης του θανάτου της αγαπημένης συναδέλφου και πρώην προέδρου του Ι.Σ. Αιγίου Κατερίνας Υφαντή, και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας,
  2. να κατατεθεί στην μνήμη της στεφάνι,
  3. να κατατεθεί στην μνήμη της χρηματικό ποσό στο «ΕΚΑΜΕ-ΑμεΑ Αιγίου»,
  4. να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην νεκρώσιμη ακολουθία,
  5. να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο».

Συλλυπητήρια από την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου

«Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της καθώς και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της για τον θάνατο της παιδιάτρου και πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Αικατερίνης Υφαντή. Η αείμνηστη υπήρξε εξαιρετική συνάδελφος. Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές όλων των συναδέλφων που είχαν την τύχη να την γνωρίσουν».

Ψήφισμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, με αφορμή την αναγγελία θανάτου της Ιατρού και πρώην Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Κατερίνας Υφαντή, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα,
  2. Να εκφράσει στους οικείους της τα ειλικρινή συλλυπητήρια,
  3. Να καταθέσει στεφάνι στην σωρό της,
  4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

*Το protionline.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr