background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2008 – 2010: Ακόμη μια διετία γεμάτη προβλήματα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΛΑΚΗ – ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΣΤΑ… ΓΝΩΡΙΜΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ο ΠΓΣ των τελευταίων χρόνων έχει γίνει ασανσέρ μεταξύ Γ΄ και Δ΄ Εθνικής και στις 20 Ιουλίου 2008 ξεκινάει μία νέα προσπάθεια με αφετηρία τα… χωράφια και προορισμό τις εθνικές κατηγορίες. Η σέντρα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής (2008-09) δίνεται στις 14 Σεπτεμβρίου με τον Βλαστό στο “τιμόνι” και έχοντας αντίπαλο (και) τον Αχιλλέα Καμαρών στον 6ο όμιλο. Φέρνει 1-1 στην πρεμιέρα μέσα στην Αχαγιά και την 2η αγωνιστική αρχίζουν τα… όργανα. Χάνει 1-0 στην Κεφαλονιά από τον… Παπυργιακό και η διοίκηση ανακοινώνει πρόστιμο σε όλους και κράτηση ενός μισθού!

Ξεκινάει ανοδική πορεία με σημαντικές νίκες, μεταξύ άλλων και επί του Αχιλλέα στις Καμάρες με 1-0 και την 12η αγωνιστική είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Το σερί συνεχίζεται με 9 νίκες στη σειρά, πριν διακοπεί στον Πύργο από τον Πανηλειακό (2-1). Τον Γενάρη του 2009 επιστρέφει ο Βασίλης Μπούνας, η ομάδα δυναμώνει πολύ στην επίθεση και στις 27/2 επικρατεί στο ντέρμπι επί του Πάμισσου με 2-0 και διατηρεί το +5 από τον Αχιλλέα Καμαρών (ΠΓΣ 42, Αχιλλέας 37, Πανηλειακός 35, Πάμισσος 32). Τον Μάρτιο η διαφορά “εκτοξεύεται” στο +7, αλλά… εμφανίζονται οικονομικά προβλήματα (τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα).

Ο Χελάκης πραγματοποιεί επαφές στην Αθήνα με οικονομικούς παράγοντες καθώς ο προυπολογισμός αγγίζει τις 400.000, αριθμός μεγάλος για τα δεδομένα της Δ΄ Εθνικής. Στο αγωνιστικό, ο Παναιγιάλειος “σαρώνει” τα πάντα στο διάβα του, ενώ την Τετάρτη 25 Μαρτίου κερδίζει στο Παμπελοποννησιακό με 1-0 την Αχαική στον τελικό και κατακτά και το κύπελλο της ΕΠΣ. Στις 25 Μαϊου πανηγυρίζει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική σε φιλικό – γιορτή με τον Παναθηναϊκό ενώ έχουν ήδη αρχίσει σενάρια περί αγοράς της ομάδας από υποψήφιους , μεταξύ των οποίων και… Άραβες.

Η επόμενη χρονιά

Με τον Τάκη Παπαχριστόπουλο στο “τιμόνι” και τον Γιώργο Βλαστό να συνεχίζει στον πάγκο αρχίζει με… γκρίνια η επόμενη σεζόν (2009-10). Οι παίκτες απαιτούν χρήματα από την προηγούμενη χρονιά και η διοίκηση περιμένει την πρώτη δόση από τον Ολυμπιακό Βόλου (για τη μεταγραφή του Παύλου Μητρόπουλου) και την επιχορήγηση από τον δήμο για να καλύψει… τρύπες. Δύο 24ωρα μετά την πρώτη συγκέντρωση των παικτών, που έχουν παραμείνει καθώς τα μεταγραφικά έχουν “παγώσει” η διοίκηση δηλώνει αδυναμία και παραιτείται. Στη Γ.Σ. που ακολουθεί, κάποιοι βάζουν πλάτη, συσπειρώνονται γύρω από την ομάδα και τελικά στις 30 Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία με 16 παίκτες από την προηγούμενη χρονιά και επιπλέον, τους Λαζανά (που επιστρέφει), Πάβελα, Μαντά και Γκάτση. Σιγά – σιγά το ρόστερ “γεμίζει” (Καλιακμάνης, Κοταρέλας, Πέτρου, Πολίτης, Χατζής κ.λ.π) και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, στις 13 Σεπτεμβρίου 2009, η “Μαύρη Θύελλα” κερδίζει 1-0 το Χαϊδάρι στο Αίγιο και ξεκινάει με το δεξί.

Εποχή Κώστα Δημητριάδη

Ακολουθεί ήττα με 1-0 στη Ζάκυνθο και την 3η αγωνιστική επικρατεί στο γήπεδο του Αιγίου με 2-1 του Παναργειακού με καλή εμφάνιση. Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα όμως δεν… αφήνουν σε ησυχία την ομάδα. “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα” και ξαφνικά προκύπτει νέο επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτή τη φορά από έναν νεαρό επιχειρηματία. Πρόκειται για τον 43χρονο Κώστα Δημητριάδη, που έρχεται στο Αίγιο, έχει συνάντηση και με τον δήμαρχο Αποστόλη Καραφωτιά και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει και να οδηγήσει στη “νέα εποχή” τη “Μαύρη Θύελλα”. Με τη στήριξη του παλαιού διαιτητή από την Ακράτα, Γιάννη Παπαπέτρου (οικονομικού διευθυντή του Δημητριάδη), που μιλάει με τα καλύτερα λόγια (“Είναι σοβαρός άνθρωπος και επιχειρηματίας και έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα”), ο Δημητριάδης αναλαμβάνει τα ηνία.

Στο μεταξύ, αγωνιστικά ο ΠΓΣ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και στις 8 Νοεμβρίου γνωρίζει συντριβή στο από την Παναχαϊκή με 1-4 μέσα στο Αίγιο! Ο κόσμος ξεσηκώνεται και η ομάδα με μόλις 8 βαθμούς σε 8 αγώνες, βρίσκεται 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ακολουθεί νέα ήττα στην Καλλιθέα με 2-1 και αλλαγή προπονητή, με τον Πέτρο Δημητρίου να αντικαθιστά τον Βλαστό. Η ομάδα δείχνει να ανακάμπτει και με τη νίκη της στην Αγία Παρασκευή (1-0) στις 13 Δεκεμβρίου 2009, επανέρχεται η ηρεμία στο “μελανόλευκο στρατόπεδο”.
Στις γιορτές που ακολουθούν, οι παίκτες αναχωρούν για τις ιδαίτερες πατρίδες τους με γεμάτες τις τσέπες. Ο Δημητριάδης πληρώνει δόσεις συμβολαίων, μισθούς, δώρο Χριστουγέννων και μοιράζει 35 γαλοπούλες στο ποδοσφαιρικό τμήμα! Σε συνέντευξή του λίγες ημέρες αργότερα, δηλώνει, ότι διέθεσε περίπου 200.000 ευρώ, μόνο τον μήνα Δεκέμβριο! Υπόσχεται δε, πριμ 100 χιλ. αν ο Παναιγιάλειος φτάσει στα μπαράζ ανόδου. Σε συνάντηση με τον δήμαρχο ζητά την παραχώρηση (με εκμίσθση) των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου και του γηπέδου Ν. Πλαστήρα, κάτι που τελικά γίνεται. Μιλάει για βελτιώσεις σε όλους τους χώρους του σταδίου και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στου Νικολάου Πλαστήρα! Τον… πρόλαβαν όμως οι εξελίξεις και το όραμα έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν ποιοτικές (Γκιγκάνι, Βίκμαε, Σκαρτσίλας, Παεζ) και η αγωνιστική άνοδος συνεχίζεται. Στά τέλη Γενάρη ο ΠΓΣ έχει ανέβει στην 7η θέση, αλλά ακολουθεί μεγάλη “κοιλιά” και στις 28/2 μετά την ήττα και από την Κόρινθο με 1-0 υποχωρεί στην 10η θέση. Τέλη Φεβρουαρίου, Κώστας Δημητριάδης δηλώνει ότι τα χρήματα που έχει διαθέσει αγγίζουν τις 400.000 ευρώ και εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας.

Με τη νίκη 3-1 επί της Κερατέας στα τέλη Μαρτίου βρίσκεται κοντά στην παραμονή, ενώ αρχές Απριλίου αναλαμβάνει γενικός αρχηγός ο Νίκος Παπαχριστόπουλος. Τελικά, φτάνει να παίζει όλη τη χρονιά στην προτελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατσαλένιο όπου καταφέρνει να πάρει τη νίκη και να παραμείνει. Η ήττα στη Σαλαμίνα την τελευταία αγωνιστική με 2-1 δεν έχει καμία σημασία.

Η τελική βαθμολογία της σεζόν 2009-10: Καλλιθέα 69, Βύζας 69, Παναχαϊκή 66, Ζάκυνθος 52, Ρουφ 51, Χερσόνησος 49, Ασπρόπυργος 46, Αγία Παρασκευή 44, Κόρινθος 44, Παναιγιάλειος 41, Κερατέα 41, Αίας Σαλαμίνας 40, Πλατανιάς 39, Ατσαλένιος 37, Παναργειακός 35, Σαρωνικός 27, Χαϊδάρι 8.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr