background img
banner
banner

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΒΑΛΑΣ: Περιμένει το χιόνι και την άρση του lockdown

ΣΚΙ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΙΝΕΣ «ΠΙΣΤΕΣ» O ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 

Ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, πολυτέλεια για την ομάδα της ΑΕ Καλαβρύτων ο αμυντικός μέσος Σταύρος Τσαβαλάς, μοιράζει τα προσόντα του σαν ποδοσφαιριστής, σαν προπονητής και σαν δάσκαλος σκι στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Γεννημένος το 1997, εκτός από την πολύτιμη προσφορά του στο σωματείο της ΑΕ Καλαβρύτων, εκπλήσσει επίσης για το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.
Κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες που ηχούν από τις προσκλήσεις συνεργασίας από άλλες ομάδες και περιοχές, αφιερώνεται στην γενέτειρά του.

Από τις Ακαδημίες της ΑΕ Καλαβρύτων ξεκίνησε, στα Καλάβρυτα και πάλι κατέληξε, ύστερα από την περιήγησή του στην Κ20 της Παναχαϊκής και στα Τρίκαλα.

Από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πέρυσι, σημείωσε 8 γκολ, αναδείχθηκε ΜVP σε πολλά παιχνίδια, με τον προπονητή Κωστή Βλάχο να στάζει …μέλι για τα μεγάλα προσόντα και το ήθος του.

Από 18 χρονών ασχολείται στο χιονοδρομικό, με επισημότητα πλέον τα 5 τελευταία χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει την Γυμναστική Ακαδημία με ειδικότητα την χιονοδρομία.

Φωτό: Νίκος Βελάνας

Σταύρο αν και …πολυτεχνίτης, καταφέρνεις να κερδίζεις τις καλύτερες κριτικές με ότι ασχολείσαι. Πες μας για την απόφασή σου να επιστρέψεις στα Καλάβρυτα, αν και είχες πολλές προτάσεις ποδοσφαιρικών σωματείων και από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ο σημαντικότερος παράγοντας για να κάνεις κάτι καλά είναι να το αγαπάς και στην περίπτωση μου η αγάπη είναι το κυρίαρχο συναίσθημα σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Αγαπάω αυτό που κάνω έχω πάθος διαβάζω και συνεχώς προσπαθώ να καινοτομώ και να εξελίσσομαι σε ότι αφορά το αντικείμενο μου. Τώρα για την αντρική ποδοσφαιρική ομάδα των Καλαβρύτων δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που θα ήθελα να παίξω. Είμαι γέννημα θρέμμα Καλαβρυτινός και νιώθω τεράστια ικανοποιηση να εκπροσωπώ τον τόπο μου μέσα από αυτή την διαδικασία. Η συνεργασία μου εδώ με τους ανθρώπους την ομάδα είναι φανταστική , ξερω ακούγεται κάπως κοινότυπο αλλά όσοι έχουν γνωρίσει τους ανθρώπους τις διοίκησης ξέρουν για τι προσωπικότητες μιλάμε και ξέρουν επίσης ότι έχουν πάθος γι αυτο που κάνουν όποτε αυτο προσφέρει σε κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας μια ικανοποίηση και μια σιγουριά.

Φωτό: Νίκος Βελάνας

Ποδοσφαιριστής των Καλαβρύτων, προπονητής στα τμήματα Bambini, πρόσφατα στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ των Καλαβρύτων και επί σειρά ετών δάσκαλος σκι. Πως αποφάσισες να προπονείς τις δύσκολες μικρές ηλικίες των Ακαδημιών;

Προσωπικά συνεργαζόμαστε με την διοίκηση και σε άλλους τομείς καθώς είμαι προπονητής στο τμήμα μπαμπίνι. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και είναι πραγματικά λειτούργημα αυτό που κάνει η ΑΕΚ, καθώς δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπάνε μέσα από σωστά και επαγγελματικά πρότυπα δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα και προσφέροντας στα παιδιά το μέσον για να εξωτερικεύσουν την ενέργειά τους σε κάτι τόσο παραγωγικό και όμορφο. Το συγκεκριμένο τμήμα που προπονώ είναι όντως δύσκολο γιατί πέρα από τις γνώσεις που πρέπει να έχεις, απαιτείται τεράστια σπατάλη ενέργειας σε κάθε προπόνηση. Όμως όσο κουραστικό και δύσκολο είναι αυτό, το να βλέπεις τα χαμόγελα των μικρών σου φίλων στο τέλος της προπόνησης είναι το μεγαλύτερο δώρο και θα έκανα τα πάντα για να ανταμείβομαι με τέτοια ικανοποίηση.

 

Ποια είναι η σχέση σου με το βόλεϊ για να αναλάβεις το νέο γυναικείο τμήμα που ιδρύθηκε στα Καλάβρυτα;

Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που πάντα μου άρεσε πολύ, αλλά Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να είμαι σε μια ομάδα και να παίζω. Θεωρήσαμε σημαντικό λοιπόν εγώ και η ΑΕΚ να δώσουμε την ευκαιρία στα κορίτσια των Καλαβρύτων να εξασκήσουν και αυτή τους την δεξιότητα μέσα από ένα οργανωμένο τμήμα. Η ανταπόκριση είναι τεράστια καθώς έχουμε ένα δυναμικό περίπου στα 50 κορίτσια, που είναι πολύ αισιόδοξο δείγμα για την συνέχεια.

Φωτό: Νίκος Βελάνας

Ασχολείσαι πολλά χρόνια με το σκι. Είδαμε την ανυπομονησία σου να …ασπρίσει το χιονοδρομικό, να φοράς τα πέδιλα σκι και να …χωμοδρομείς. Πως είναι η συνεργασία σου με το χιονοδρομικό; Πότε περιμένετε τα πρώτα χιόνια;

Το σκι όντως είναι από τις μεγαλύτερες μου αγάπες. Όσοι έχουν κάνει έστω και μια φορά μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι εννοώ καθώς τα συναισθήματα σου εξωτερικεύονται την ώρα που χιονοδρομείς. Η ελευθερία η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός που νιώθω όταν είμαι πάνω στα σκι είναι κάτι μαγικό. Έχω σπουδάσει γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα χιονοδρομίας είμαι δηλαδή προπονητής σκι και εξασκώ αυτό το επάγγελμα εδώ και 5 χρόνια. Η σχέση μου με την χιονοδρομία είναι πολύ στενή καθώς πέρα από το ότι μεγάλο μέρος των σπουδών μου είχαν να κάνουν με αυτό το κομμάτι, παράλληλα είμαι και χιονοδρόμος σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Ελπίζουμε φέτος σε έναν καλό χειμώνα και πέρα από τις δυσκολίες που είναι γνωστές, πιστεύω η εξαιρετική δουλειά που γίνετε από την διοίκηση του χιονοδρομικού, θα δώσει την δυνατότητα στους χιονοδρόμους φέτος να εξασκήσουν το πάθος τους στο κορυφαίο κατά την γνώμη μου χιονοδρομικό της Ελλάδας.

Αν γινόταν μια σύγκριση με τις δραστηριότητές σου στα Καλάβρυτα, πως θα τοποθετούσες με τη σειρά τις προτιμήσεις σου;

Αυτή πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω γιατί σίγουρα θα σας πω ψέματα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής το αίσθημα που έχω όταν χιονοδρομώ, είναι κάτι που μάλλον τα ξεπερνά όλα. Βέβαια μια λογική εξήγηση σε αυτή μου την προτίμηση είναι ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αυτό το χόμπι όλο το χρόνο, όποτε όταν έρθει η ώρα είμαι πραγματικά χαρούμενος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr