background img
banner
banner

Έτοιμη και φέτος η χριστουγεννιάτικη «όαση» της Αβύθου | ΦΩΤΟ

Η μικρή όαση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στην Άβυθο Δ.Ε. Συμπολιτείας έβαλε και φέτος τα γιορτινά της, καθώς δημιουργήθηκε ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο χωριό, έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους επισκέπτες του. Φέτος ωστόσο, τα στολίδια και τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με την τήρηση των αποστάσεων που χρειάζονται για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον γιορτή για τη φωταγώγηση της πλατείας. Παρόλα αυτά, το δέντρο, η πανέμορφη φάτνη, τα καλαίσθητα σπιτάκια, είναι εκεί και μας περιμένουν να μας φτιάξουν τη διάθεση… Πρωτεργάτης για άλλη μία χρονιά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αβύθου Μιχάλης Δημόπουλος, ο άνθρωπος που με τα χέρια αλλά και το μυαλό του έχει δημιουργήσει κάθε κομμάτι σε αυτό το όμορφο γιορτινό παζλ, αποδεικνύοντας πως με τον εθελοντισμό και την αγάπη για τον τόπο μας μπορούμε να επιτύχουμε… μικρά θαύματα.

Μιλώντας στο protionline.gr ο κ. Δημόπουλος, αναφέρει: ΄΄Είναι η πέμπτη χρονιά που δημιουργούμε χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία μας με σκοπό να φτιάξουμε έναν όμορφο γιορτινό χώρο για τα παιδιά μας. Φέτος, δεν τοποθετήσαμε τα σπιτάκια που μπαίνουν μέσα τα παιδιά για να μην δημιουργηθεί συγχρωτισμός. Βάλαμε μόλις ένα και αυτό παραμένει κλειστό. Επιπλέον, φτιάξαμε κι άλλα σπιτάκια μανιτάρια που έχουμε τοποθετήσει σποραδικά στην πλατεία με το αποτέλεσμα, όπως μας μεταφέρουν, να ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Προσωπικά το καλύτερο δώρο και αυτό που εισπράττω είναι η ευχαρίστηση των παιδιών και τα χαμόγελά τους, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι΄΄.

Δεν είναι όμως μόνο η πλατεία που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Δημόπουλος. Από χθες βράδυ, κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Επισκευή φωτεινών στολιδιών

Η εθελοντική συμβολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου δεν περιορίζεται όμως στους χώρους που επισκέπτονται παιδιά. Λόγω της δεξιότητάς του στις κατασκευές αλλά και τα ηλεκτρολογικά (παρότι ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμά του), σε συνεννόηση με την κοινότητα πήρε κάποια στολίδια που φυλάσσονταν σε αποθήκες, τα επισκεύασε αντικατέστησε τις φωτογιρλάντες και κρεμάστηκαν από συνεργείο (εργολάβο του δήμου) στους δρόμους και σε κολόνες σε Άκολη, Ροδοδάφνη και Άγιο Γεώργιο. Κάτι ανάλογο έγινε και στον οικισμό Πανοράματος όπου και εκεί εργάστηκε εθελοντικά για να επισκευάσει φωτεινά στολίδια τα οποία τοποθετήθηκαν, δίνοντας εορταστική όψη στην περιοχή.

Αναμφισβήτητα, η περίπτωση του κ. Δημόπουλου είναι άξια μίμησης διότι αποδεικνύει πως κάθε δημότης μπορεί να ενεργοποιηθεί για να βελτιώσει τον τόπο του και τις συνθήκες που ζει ο ίδιος και τα παιδιά του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr