background img
banner
banner

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ: «Μη σύννομη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τις τροποποιήσεις στην πλατεία»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της δημοτικής αρχής που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, σχετικά με τις σημειακές τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», το οποίο – ως γνωστόν – βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε εγκρίνει τη μελέτη, ενώ η δημοτική αρχή μίλησε για πλήρη νομιμότητα και αλλαγές που προέκυψαν και καταστήθηκαν αναγκαίες από την πορεία των εργασιών.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, που επί των ημερών της στην αντιδημαρχία Έργων στην προηγούμενη θητεία της στον δήμο, είχε εκπονηθεί η μελέτη και είχε δρομολογηθεί το έργο με δικές της ενέργειες, παρεμβαίνει σήμερα μέσω του protionline.gr, τονίζοντας πως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επί του θέματος είναι μη σύννομη, τη στιγμή που δεν συνοδεύτηκε από τις απαιτούμενες εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις ανώτερων οργάνων.

Εξέφρασε δε την δυσαρέσκειά της καθώς, όπως είπε, ΄΄ένα όραμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Θανάση Παναγόπουλου για την υλοποίηση του οποίου η ίδια συνέβαλε τα μέγιστα και συνεργάστηκε με εξειδικευμένους και χαρισματικούς ανθρώπους, όπως ο συντοπίτης μας Νίκος Μουρίκης (που εμπνεύστηκε την αρχιτεκτονική μελέτη), τείνει να γίνει έκτρωμα!΄΄. Ειδικότερα, απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή, η κ. Ψυχράμη, σημείωσε: ΄΄Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, μην βεβηλώνετε το έργο, αρκεστείτε στο να το καπηλεύεστε. Είναι ένα έργο που εκτελείται ήδη και προχωράτε σε τροποποίηση της μελέτης και άρα του φυσικού αντικειμένου αυτής. Μιας μελέτης που το 2018, 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους είχαν εγκρίνει, εγκρίνοντας ταυτόχρονα το ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης του Αιγίου΄΄.

Έργο συγχρηματοδοτούμενο για το οποίο απαιτούνται εγκρίσεις…

Επισήμανε ακόμη πως ΄΄είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο και, εφόσον τροποποιείται η αρχιτεκτονική μελέτη, είναι προαπαιτούμενες οι εγκρίσεις από: 1)το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο 2) το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων 3) από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 4) από το οικείο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και 5) από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, το οποίο αρχικά την είχε εγκρίνει.

Πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που ακολουθήθηκαν για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και πρέπει να ακολουθηθούν και σήμερα, εφόσον προτείνονται τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης΄΄.
΄΄Με τι προχειρότητα και τσαπατσουλιά διαχειρίζεστε ένα έργο κόσμημα, που σας παραδώσαμε για να το εκτελέσετε και πάτε να του δώσετε την εικόνα του ανατολίτικου παζαριού!!!
Στεναχωριέμαι για την επιχειρούμενη κακοποίηση αυτού του έργου. Η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει στο “έκτρωμα” αυτό που προσπαθείτε να φτιάξετε΄΄, πρόσθεσε απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», τονίζοντας ακόμη το γεγονός ότι ελήφθη μία απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, χωρίς καν τα μέλη της να έχουν στη διάθεσή τους ούτε σχέδιο ούτε καν τη μελέτη τροποποιημένη.

Ενάντια στη σήμανση για την απαγόρευση στάθμευσης

Τέλος, εστίασε και στο γεγονός ότι με τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν, και εφόσον γίνουν πράξη, δεν θα τηρείται ούτε ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, δεδομένου ότι στην οδό Κλεομένους Οικονόμου απαγορεύεται η στάθμευση, λέγοντας συγκεκριμένα: ΄΄Με τις τροποποιήσεις πάμε να νομιμοποιήσουμε την παρανομία. Όμως πρέπει να τηρείται από όλους και να περιφρουρείται από τα αρμόδια όργανα, η απαγόρευση της στάθμευσης όπως η σήμανση στην Κλ. Οικονόμου, ορίζει΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr