background img
banner
banner

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: «Λύκαινες» και Α.Ε. Καλαβρύτων… σε αναμονή

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

«Φρένο» και στα γυναικεία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, όπως είναι φυσικό, έβαλε το Lock down λόγω της πανδημίας και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει η φετινή σεζόν. Σε Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία, θα συμμετάσχουν συνολικά 99 σωματεία απ’ όλη τη χώρα και όσο αφορά στην Γ΄ Εθνική η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή στον 4ο όμιλο των «Λύκαινων» Αιγιάλειας και της ΑΕ Καλαβρύτων.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ: «Πολύ δύσκολη η κατάσταση, το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί»

Οι «Λύκαινες» ξεκίνησαν δυναμικά φέτος προετοιμασία, με όρεξη και αρκετά νέα πρόσωπα αλλά πλέον, τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί απογοήτευση μετά από αυτή την εξέλιξη και το lock down που έχει «παγώσει» όλη τη χώρα και όχι μόνο τον αθλητισμό.

Μιλήσαμε με τον προπονητή και υπεύθυνο της ομάδας, Βασίλη Παπαϊωάννου, ο οποίος στάθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, τους ανθρώπους που έχουν χαθεί, τα κρούσματα που αυξάνουν καθημερινά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. « Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ευχή όλων είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα σίγουρα αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο. Εμείς παίζουμε περισσότερο για το κέφι μας, για να αθλούνται τα κορίτσια και γενικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι στην ίδια μοίρα με τα επαγγελματικά αθλήματα όπου οι άνθρωποι έχουν πληγεί οικονομικά. Φυσικά και σε μας λείπει το γήπεδο, η χαρά του παιχνιδιού, αλίμονο, αλλά μέχρι εκεί».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τι γίνεται τώρα στην ομάδα; Τα κορίτσια προπονούνται, έστω και ατομικά;
«Από την ημέρα που σταμάτησαν οι προπονήσεις και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν νομίζω ότι υπάρχει όρεξη για προπόνηση. Σίγουρα κάποια κορίτσια ασχολούνται με κάτι, τρέξιμο ή κάποιες ασκήσεις στο σπίτι αλλά δεν είναι το ίδιο.
Ειδικά φέτος είχαμε ξεκινήσει δυναμικά, οι προπονήσεις ήταν πιο εντατικές και είχαν προστεθεί αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ο στόχος ήταν όπως κάθε χρόνο η άνοδος, ένας στόχος που παραμένει γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και τον Μάρτιο να συμβεί αυτό, δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αφού συμμετέχουμε έξι ομάδες και θα διεξαχθούν όλες κι όλες δέκα αγωνιστικές».

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεύτερη χρονιά για την ΑΕ Καλαβρύτων στην κατηγορία

Πέρυσι, για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα, δημιουργήθηκε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σημαντικό γεγονός στην τοπική αθλητική ιστορία. Η ομάδα πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Γ΄ Εθνική και φέτος ήταν έτοιμη για τη δεύτερη συμμετοχή της. Με τις εμπειρίες από την πρώτη τους χρονιά, με όρεξη και μεράκι για δουλειά, τα κορίτσια κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Νίκου Παπαχριστόπουλου και του γυμναστή Σταύρου Τσαβαλά, ξεκίνησαν την προετοιμασία με στόχο μία καλύτερη πορεία από πέρυσι.

«Ο στόχος περισσότερο είναι να παίζουν ποδόσφαιρο για τη χαρά που προσφέρει το παιχνίδι και σίγουρα έχοντας περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους θα εμφανίζονται όλο και καλύτερες. Φέτος προστέθηκαν και 5 κορίτσια μικρά σε ηλικία που ενσωματώθηκαν γρήγορα στην ομάδα και υπάρχουν περισσότερες επιλογές» μας λέει ο Νίκος Παπαχριστόπουλος και συνεχίζει. «Το θέμα είναι να τελειώσει κάποια στιγμή όλο αυτό περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Μακάρι να μην υπάρξουν άλλα θύματα από εδώ και πέρα. Εμείς κάνουμε το χόμπι μας και τίποτα περισσότερο».

Ποια είναι η δική σου εκτίμηση όσο αφορά τα πρωταθλήματα. Θα έχουμε επιστροφή στα γήπεδα ή η χρονιά έχει τελειώσει;
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια. Το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά και δεν νομίζω ότι θα τραβήξει τόσο πολύ, ώστε να ακυρωθεί η σεζόν. Γενικά μιλάω και όχι μόνο για εμάς. Η Γ΄ Εθνική των γυναικών μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει. Αντί για κάθε 15 ημέρες που παίζαμε, οι αγώνες μπορούν να διεξάγονται κάθε εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι με το ποδόσφαιρο των ανδρών που είναι πολλές οι ομάδες. Ακούμε για παράδειγμα στη Γ΄ Εθνική που παίζει και ο Παναιγιάλειος, ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε έναν γύρο. Αν φυσικά υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην επανέναρξή του και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Μια τέτοια εξέλιξη εμένα με βρίσκει σύμφωνο από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» συμπληρώνει ο Νίκος Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και αν δεν είχαν ανασταλεί τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες (εκτός super league και basket league) το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου θα είχε ξεκινήσει – όπως προαναφέραμε – στις 15 Νοεμβρίου και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα διεξάγονταν τα ματς της 2ης αγωνιστικής. Τον 4ο όμιλο συμπληρώνουν η Αυτόνομη Πατρών, η Δόξα Ακαδημία 98 Ζακύνθου, ο Άτλας Αχαϊας και ο Άρης Τρίπολης.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr