background img
banner
banner

Εσωτερική υπόθεση ο κορωνοϊός για τους μεγάλους

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID

Η αναστάτωση που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας, έχει οδηγήσει σε σύγκρουση την έννοια της ατομικής ευθύνης με τη συλλογική ευθύνη. Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο lockdown που στόχο έχει την αναχαίτιση του ιού, ψυχική ανάταση και τα οικονομικά δεδομένα βαραίνουν στη συμπεριφορά όλων μας, με το υγειονομικό πρωτόκολλο να καταστρατηγείται και η ενημέρωση για κρούσματα να γίνεται εσωτερική υπόθεση.

Παράδειγμα η περίπτωση δύο μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής που αν και έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρνούνται να ενημερώσουν για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους τους.

Αντίθετα, επιχείρηση εστίασης, με ανάρτησή της στο FB έκανε γνωστό πως «το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω παρουσίασης κρούσματος covid-19 σε μέλος του προσωπικού. Το μέλος του προσωπικού, δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά για λόγους ασφαλείας ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το κατάστημά μας θα ανοίξει μετά την πλήρη μικροβιακή απολύμανση για covid-19 για να είμαστε πάλι κοντά σας με ασφάλεια και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά θα πει κανείς, ωστόσο η διαχείριση των πολλών κρουσμάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί η δημοσιότητα να κάνει περισσότερη ζημιά από όσο θα προσφέρει μία υπεύθυνη ενημέρωση.  Αυτά ίσως σκέφτονται οι διοικήσεις των εταιριών αν και τα κρούσματα, έστω και ασυμπτωματικά, έχουν γίνει κοινό μυστικό και όχι μόνο στην Αιγιάλεια.

Ο συνωστισμός  καλά κρατεί

Στο νοσοκομείο Αιγίου για το τεστ, προσέρχονται εβδομαδιαίως περί τους 80 συμπολίτες μας και τα κρούσματα κινούνται κοντά στα 7, κυρίως με ήπια συμπτώματα τα οποία παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό όπως λέγεται.

Πολλοί επιλέγουν τα ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν το τεστ και δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι ασυμπτωματικοί τηρούν τα μέτρα καραντίνας που τους επιβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, που την τελευταία εβδομάδα επισκέφθηκε αρκετές φορές την Αιγιάλεια.

Προχθές το βράδυ, στο Πάρκο είχε σχηματιστεί ουρά από κόσμο, που ζητούσε μία ανάσα Χριστουγέννων, ρισκάροντας βέβαια να βρεθεί αντιμέτωπος με φορέα του ιού, το ίδιο γίνεται κάθε μέρα στις τράπεζες, ο κόσμος περισσότερο φαίνεται να φοβάται το πρόστιμο των 300€ παρά τον covid-19. Όπως και να έχει η διαχείριση του προβλήματος έχει δύο όψεις για τον πάσχοντα, πρώτον η ίδια η ασθένεια και δεύτερον η αντιμετώπιση από την κοινωνία που από τη μία θέλει την ενημέρωση, αλλά από την άλλη οδηγεί σε απομόνωση με τη συμπεριφορά της. Για την ιστορία τώρα, την περασμένη εβδομάδα στα 80 δείγματα στο νοσοκομείο Αιγίου, βρέθηκαν 7 θετικά. Όσο για την αστυνόμευση τα πρόστιμα έχουν σταθεροποιηθεί κοντά στα 50 εβδομαδιαίως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr