background img
banner
banner

Το lock down έχει καθηλώσει κάθε δράση των Συλλόγων

ΝΗΝΕΜΙΑ… ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Υπό κανονικές συνθήκες, οι δράσεις των Συλλόγων της περιοχής και οι εορταστικού τύπου προετοιμασίες τους πάσης φύσεως, αλλά και της Ομοσπονδίας των Συλλόγων, θα είχαν την απόλυτη… έξαρση, αυτές τις ημέρες, λίγο πριν τελειώσει το 2020.

ντ’ αυτού όμως… οι επιτυχημένες και κοσμικές εκδηλώσεις, είτε με κοινωνικό και πολιτισμικό πρόσωπο, είτε οι εορταστικές παιδικές εκδηλώσεις, είτε η οργάνωση για την εκάστοτε προγραμματισμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, με κυβερνητική και ιατρική εντολή μετατράπηκε σε¨παύσατε πυρ λόγω κορωνοϊού¨.

Η υποχρεωτική απραγία… τηρεί στάση αναμονής

Η ¨επιβαλλόμενη¨ αυτή απραξία, έχει σαφώς αρνητικό και οικονομικό αντίκτυπο και στην ευρύτερη λειτουργία των απανταχού Συλλόγων της Αιγιάλειας – που ξεπερνούν στον αριθμό τους 150 συνολικά – αλλά και για τον φορέα της Ομοσπονδίας των Συλλόγων (που αρκετοί από τους Συλλόγους αυτούς είναι υπό την ¨σκέπη¨ της. Οι καταστάσεις δεν έχουν χαμογελαστό πρόσωπο φέτος, λόγω της επιδημίας. Ειδικά αυτές τις μέρες, όπου τα Χριστούγεννα είναι μόλις ένα βήμα από το ¨κατώφλι¨ των ανθρώπων, η Ομοσπονδία θα μπορούσε ήδη να έχει συγκροτήσει ένα ¨πολυφωνικό¨ σχέδιο δράσης με πολλά παρακλάδια ή να αναδεικνύει με δεκάδες εκδηλώσεις τους Συλλόγους – Μέλη της. Η στασιμότητα και η απραγία, τελικά έχει το χρώμα της ¨λοιμοξιολογίας¨ και όχι το ¨κόκκινο¨ των εορταστικών ημερών.

Καραδημητρόπουλος:«Διανύουμε περίοδο στασιμότητας και υπάρχουν πολλά προβλήματα»

Μιλώντας στo protionline.gr ο Σταύρος Καραδημητρόπουλος, πρόεδρος της ¨Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας¨ αναφέρει για το θέμα: «Η Ομοσπονδία των Συλλόγων της Αιγιάλειας συμμετέχει πλέον και στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία, η οποία είναι υπό σύσταση.

Το φαινόμενο της ¨παγωμάρας¨ και της στασιμότητας που βιώνουμε όλοι λόγω του ιού, δεν μπόρεσε να αφήσει ανεπηρέαστους και τους Συλλόγους.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε γενικό πλαίσιο και είναι ευχής έργον το ότι ελάχιστοι είναι οι Σύλλογοι στην Αιγιάλεια που πληρώνουν από μόνοι τους ενοίκια χώρων ή αυτοσυντηρούνται. Τα θέματα είναι πολλά, οι δράσεις είναι πολύ μειωμένες και δυστυχώς, ο κορωνοϊός και το lock down τα έχει πολλαπλασιάσει» τονίζει αρχικά και συμπληρώνει: «Εδώ και έναν μήνα έχουμε ξεκινήσει να προετοιμάζουμε κάποιες δράσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και θα διεξαχθούν στην διάρκεια του 2021» αναφέρει ο πρόεδρος.

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων δημιουργήθηκε για να δραστηριοποιείται»

Στον πλαίσιο της διαδικτυακής κινητοποίησης, προετοιμάζονται δράσεις όπως η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων μέσω σλάιτ, κάποιες διημερίδες που θα απευθύνονται και σε πολίτες και σε Συλλόγους και πολλές ακόμα διαφόρων είδους και ποικιλομορφίας που πρόκειται να ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα. Σήμερα το απόγευμα δε, συγκαλείται το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες δράσεις ετοιμάζονται. Η αρχική σκέψη, είναι κατά τις γιορτινές ημέρες να πραγματοποιηθούν κάποιες επισκέψεις μελών σε διάφορες ¨μικρές¨ γιορτούλες, που θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα. «Η Ομοσπονδία υπάρχει για να δρα και να πρωτοστατεί, όχι για να κάνει πανηγύρια. Αυτό είναι το νόημα της σύστασής μας. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα… θέλουμε να κινητοποιηθούμε επεκτατικά, αλλά ο κορωνοϊός δεν μας αφήνει δυστυχώς» καταλήγει ο κ. Καραδημητρόπουλος.

Μακρής: «Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρόσφατη ¨επίσκεψη¨ λόγω εορτών»

Ο πρόεδρος της κοινότητας Τέμενης Δημήτρης Μακρής, αναφερόμενος στο έργο του Συλλόγου Τέμενης αλλά και στην πρόσφατη ¨συνάντησή¨ του στον χώρο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου, όπου γίνεται κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης ηγείται κάθε θετικής και σημαντικής προσπάθειας. Έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του και δημιουργεί δίαυλους επικοινωνίας με κάθε φορέα, με σκοπό την κοινωνική του δράση και την προσφορά. Ήταν μια εκδήλωση που στέφθηκε με την απόλυτη επιτυχία, αυτή η πρόσφατη ¨επίσκεψη¨ του Συλλόγου στο ΕΚΑΜΕ. Χαιρετίζουμε τέτοιες προσπάθειες και είμαστε κοντά σε κάθε είδους κινητοποίηση που σκοπό έχει το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου».

Σωτηρόπουλος: «Η εκδήλωση έγινε παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν»

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, αναφέρει για την δράση του Συλλόγου, την πρόσφατη εκδήλωση αλλά και τις δυσκολίες των συνθηκών: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος… πραγματοποιήσαμε μια μικρή εκδήλωση για τα παιδάκια που σκοπό είχε, η ¨ιδιαιτερότητα¨ των άγιων ημερών που διανύουμε και το ¨βάσανο¨ που λέγεται κορωνοϊός, να παντρευτούν με αγάπη. Τα μέλη του Συλλόγου κινητοποιήθηκαν και μπόρεσαν να πετύχουν να διεξαχθεί και φέτος αυτή η εκδήλωση, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες. Ο Σύλλογος, δεν έχει έσοδα και τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα. Έχουμε το καλό ότι το κτίριο που στεγαζόμαστε είναι δικό μας, δεν έχουμε ενοίκιο και ίσως αυτό ¨σώζει¨ την κατάσταση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλον τον κόσμο. Προετοιμάζουμε να βγουν κάποια ημερολόγια αυτές τις ημέρες, που ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να τα λάβει…» καταλήγει ο 22χρονος, καινούριος πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr