background img
banner
banner

Υποβαθμισμένη, σκοτεινή και με… λάθος χρώματα η οδός Ερμού

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αν υπάρχει κάτι που θυμίζει την παλιά αίγλη της οδού Ερμού είναι τα λιγοστά φωτεινά αστεράκια στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού της οδού και τα ακόμη λιγότερα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοιχτά. Η οδός παραμένει υποβαθμισμένη με τα φώτα του αναπλασμένου τμήματός της να παραμένουν σβηστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας έχει ζητήσει την άμεση αποκατάσταση καμένων λαμπτήρων σε κολώνες κοινόχρηστου φωτισμού αναπλάσεως στην οδό Ερμού. Μετά από υποδείξεις (για σκοτάδι) μελών του συλλόγου που διατηρούν καταστήματα στην οδό Ερμού πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος έκανε επιτόπιο έλεγχο την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, όπου διαπίστωσε πως στο κομμάτι του υποτιθέμενου πεζόδρομου είναι καμένοι δέκα λαμπτήρες, από το τμήμα της οδού Ερμού (στροφή στην Εθνική τράπεζα) μέχρι την οδό Πολυχρονιάδη εκεί που τελειώνει το αναπλασμένο τμήμα. Στο δε υπόλοιπο κομμάτι λειτουργούν κανονικά.

΄΄Στο εν λόγω τμήμα της Ερμού λειτουργούν τα φώτα από τις κολόνες της ΔΕΗ, δεν ανάβουν όμως οι γλόμποι του αναπλασμένου τμήματος. Τα φώτα αυτά παραμένουν έτσι για πολύ καιρό ίσως και για περισσότερο από ένα χρόνο, όμως το τελευταίο διάστημα η απώλεια φωτός έγινε πιο αισθητή καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί μόλις ένα κατάστημα και υπάρχει ελλιπής φωτισμός΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως είναι κρίμα ένας ιστορικός εμπορικός δρόμος της πόλης να παραμένει έτσι υποβαθμισμένος.

΄΄Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της αγοράς σε αυτή τη φάση είναι άλλο. Τα μαγαζιά του λιανεμπορίου βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ωστόσο αυτό που ζητάμε είναι κάποιες… ενέσεις ψυχολογίας για την τόνωση του ηθικού και των εμπόρων – καταστηματαρχών αλλά και των καταναλωτών΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, καταλήγοντας: ΄΄Καλούμε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να προβεί στην άμεση αποκατάστασή τους. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους΄΄.

Αλλοιώθηκε το σχέδιο του δρόμου…

Ένα άλλο σημείο του εν λόγω τμήματος της Ερμού το οποίο έχει εισπράξει αρνητικά σχόλια, είναι το οδόστρωμα. Μετά την ολοκλήρωση των έργων υπογειοποίησης δικτύου από εταιρεία κινητικής τηλεφωνίας, η αποκατάσταση δεν ήταν η προσδοκώμενη.

Οι κυβόλιθοι που τοποθετήθηκαν είναι εντελώς λάθος και οι χρωματισμοί είναι άσχετοι, γεγονός που αλλοιώνει την αισθητική της εικόνας του δρόμου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν σχολιάσει ότι στα σχέδια που σχημάτιζαν οι κυβόλιθοι, παρεμβαίνει μία μαύρη γραμμή κατά μήκος του δρόμου…


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr