background img
banner
banner

Ιερώνυμος: «Ήταν δική μου πρωτοβουλία»

Με δηλώσεις του στο protionline.gr ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία να ρίξει τον Σταυρό, μπροστά στον παλιό μόλο στον Φάρο του Αιγίου. «Η φωνή της συνείδησής μου με προέτρεψε, που είναι η φωνή του Θεού», ήταν τα λόγια του.

Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Αμβρόσιο για την απόφασή του αυτή και έδωσαν ραντεβού, μετά το πέρας της Δοξολογίας σε Άγιο Νικόλαο και Φανερωμένη, όπου λειτούργησαν οι δύο Μητροπολίτες. Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος το ανακοίνωσε κι όλας από τον Μητροπολιτικό Ναό στους πιστούς.

Λίγα λεπτά πριν φύγει από το παρεκκλήσι του Αιγίου Νικολάου, ο κ. Ιερώνυμος, στην παραλία της Αλυκής είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Λιμενάρχη Μιχάλη Κωστάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε από πιστό εάν θα ρίξει τον Σταυρό στη θάλασσα, απάντησε «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Το ραντεβού Ιερώνυμου – Αμβροσίου, έγινε αντιληπτό από λίγους πιστούς που βρέθηκαν στο σημείο και παρακολούθησαν το γεγονός, που πήρε πανελλαδική διάσταση.
Την ίδια ώρα από το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, ηχούσαν χαρμόσυνα οι σειρήνες.

Τους δύο Μητροπολίτες συνόδευσαν στο εγχείρημά τους ακόμα τέσσερις κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ο Πρωτοσύγκελος π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο π. Χρυσόστομος Μυλωνάς που ήταν μαζί με τον κ. Ιερώνυμο στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και ο συνεργάτης του Μητροπολίτη, π. Σπυρίδων.

Οι τολμηροί που έπεσαν για τον Σταυρό στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού ήταν οι Γιώργος Τζάκης και Θανάσης Ρομποτής.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr