background img
banner
banner

Διασπορά χωρίς την ανάλογη ιχνηλάτηση…

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Υπηρεσίες, σχολεία και χώροι μαζικής συνάθροισης πολιτών παραμένουν στο… κόκκινο, αυξάνοντας τη λίστα των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αιγιάλεια. Χθες ο ΕΟΔΥ «μέτρησε» 93 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, με την τοπική κοινωνία να ζει πλέον υπό το… βάρος της πανδημίας, τη στιγμή που η ιχνηλάτηση δεν γίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις…
Στα ύποπτα περιστατικά στις σχολικές κοινότητες της Αιγιάλειας προστέθηκε χθες νήπιο από το Νηπιαγωγείο Διακοπτού. Ως εκ τούτου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί προληπτικά απολύμανση στον χώρο του σχολείου, ενώ το παιδάκι θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και τρεις ημέρες, κλειστός παραμένει ιδιωτικός παιδικός σταθμός της περιοχής καθώς πληροφορίες θέλουν να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι και τρία παιδάκια. Η επιβάρυνση της περιοχής αναμένεται να οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων της Αχαΐας, μια απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται ειλημμένη, ωστόσο θα οριστικοποιηθεί στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Κλειστά τα ΕΛ.ΤΑ. – Νόσησε και ο ερχόμενος από Πάτρα οδηγός

Στο «μέτωπο» των ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου, πέραν των τριών διανομέων που έχουν νοσήσει, τα χθεσινά τεστ των υπολοίπων υπαλλήλων βγήκαν αρνητικά ωστόσο υπολείπονται και κάποιοι ακόμη να εξεταστούν. Χθες τόσο το κεντρικό κατάστημα όσο και αυτό της οδού Εισοδίων παρέμειναν κλειστά ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκ νέου απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο θα παραμείνουν και σήμερα εκτός συναλλαγών με το κοινό, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη διανομή της αλληλογραφίας και την εξυπηρέτηση του κόσμου ελλείψει προσωπικού. Μάλιστα, υπάρχει και η εκτίμηση πως θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η διασπορά στην περίπτωση που η υπηρεσία είχε κλείσει αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα ώστε να προφυλαχτούν οι υπόλοιποι, όπως συνέβη και σε τραπεζικό κατάστημα της περιοχής.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι θετικός βρέθηκε χθες ο οδηγός των ΕΛ.ΤΑ. που μεταφέρει πακέτα και φακέλους από το γραφείο της Πάτρας ο οποίος οργανικά υπάγεται εκεί όμως δεν αποκλείεται να κόλλησε από τα κρούσματα του Αιγίου.

Την ίδια στιγμή, πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού μέσω της αλληλογραφίας που διένειμαν οι προσβληθέντες από τον ιό, με την ιχνηλάτηση να είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Κρούσμα στην ΔΕΥΑ

Θετικός στον covid βρέθηκε και εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ο οποίος ήταν ένας εκ των έξι που εξετάστηκαν το Σάββατο στα Ψηλά Αλώνια και το γεγονός ότι νόσησε επιβεβαιώθηκε από το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη, με την υπηρεσία να έχει ήδη πραγματοποιήσει απολύμανση στις εγκαταστάσεις. Επίσης, έχει δοθεί εντολή οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση να υποβληθούν σε rapid test σήμερα στο Διακοπτό όπου θα γίνει μαζική δειγματοληψία από τον ΕΟΔΥ.

Σήμερα τεστ σε Διακοπτό και Ακράτα

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτήρηση και την ιχνηλάτηση της νόσου με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει κάνε γνωστό ότι σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στην πλατεία Ακράτας. Σε χώρο πλησίον σταθμού ΟΣΕ στο Διακοπτό μεταξύ των ωρών 9:00 – 15:00.

Επικουρικά στα νοσοκομεία της Πάτρας το νοσοκομείο Αιγίου;

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πίεση έχει προκαλέσει στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο Νοσοκομείο του Ρίου και του «Αγίου Ανδρέα», η συνεχιζόμενη αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συνολικά στην Πάτρα, ο αριθμός των ασθενών covid που νοσηλεύονται έχει αγγίξει τους 65.

Το γεγονός έχει οδηγήσει την 6η ΥΠε στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων ώστε να καλυφθούν ασθενείς εκτός covid εξετάζοντας το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου γι’ αυτούς τους σκοπούς.

Αυτό συζητήθηκε προχθές σε σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη παρουσία των διευθυντών των Ιατρικών Υπηρεσιών Ευάγγελου Λιάτσικου (ΠΓΝΠ) και Κώστα Λέτσα (Γ.Ν. Ανατ. Αχαΐας).

Αποφασίστηκε μάλιστα, εάν χρειαστεί να προχωρήσει η ανάπτυξη των 265 κλινών που δεσμεύτηκαν στο ΠΓΝΠ για τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας να φιλοξενηθούν τα περιστατικά μη Covid στο Νοσοκομείου Αιγίου, για να μην μείνουν οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις χωρίς ιατρική – νοσηλευτική φροντίδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr