background img
banner
banner

Επικράτησαν οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης

ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η πρόταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Αιγιάλεια Αύριο, Ποιοτική Αιγιάλεια και ΜΠΡΟΣΤΑ), ήταν αυτή που επικράτησε χθες το βράδυ (15/2)  κατά τη συζήτηση για την έγκριση των ανταποδοτικών τελών του 2021 από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας.

Η μεσοσταθμική μείωση 6% στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού που πρότεινε η αντιπολίτευση ως εναλλακτική της δημοτικής αρχής, που είχε τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας, ψηφίστηκε από 20 συμβούλους έναντι 12 συμβούλων που στήριξαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για μηδενικές αυξήσεις.

Σε μία προσπάθεια ο δήμαρχος να οδηγήσει σε σύγκλιση τις παρατάξεις, μίλησε για αποδοχή της πρότασης της αντιπολίτευσης και από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής, εάν στον κωδικό των εξόδων περνούσε ποσό 85.600€ για τις ανάγκες της Καθαριότητας.

Η αντιπολίτευση δεν έκανε αποδεκτή την  πρόταση του δημάρχου, με το σκεπτικό ότι έχει στη διάθεσή του ποσό 1.590.000€ για την μεταφορά των απορριμμάτων για το 2021 και μπορεί από εκεί με αναμόρφωση του προϋπολογισμού να καλύψει τις ανάγκες για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και για το «πράσινο σημείο» στο πρώην εργοστάσιο Ορφανίδη.

Οι δύο πλευρές δε τα βρήκαν ακόμα μία φορά, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού όσα είχαν προηγηθεί με εξώδικα και προσφυγές για αποφάσεις Συμβουλίων που δεν είχαν τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, έχουν δημιουργήσει αντιπαλότητα άνευ προηγουμένου.

Το ίδιο σκηνικό και κατά τη συζήτηση της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Αιγιαλείας που προηγήθηκε των τελών με την αντιπολίτευση να περνάει το δικό της με πλειοψηφία 20-12. Τόσο στα τέλη, όσο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε όλες τις προτάσεις.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που έκλεισε ένα 5μηνο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης  ανάμεσα στους διοικούντες και τους αντιπολιτευόμενους, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που για πρώτη φορά θα υιοθετεί προτάσεις της αντιπολίτευσης όπως επιτάσσει η απλή αναλογική με την οποία οι παρατάξεις ψηφίστηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr