background img
banner
banner

Στήριξη του αιτήματος των «39» για παράταση της σύμβασής τους

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Υπέρ της παράτασης των συμβάσεων των 39 υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, τάχθηκε στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, λαμβάνοντας ομόφωνη απόφαση. Κατά κοινή ομολογία, οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παραμονή τους στις υπηρεσίες του δήμου κρίνεται επιβεβλημένη, ιδίως τη συγκεκριμένη περίοδο που λόγω των μέτρων για τον covid γίνεται χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

Όπως εξήγησε στο Σώμα η αντιδήμαρχος Διοίκησης Μαρία Σταυροπούλου, ΄΄οι 39 εργαζόμενοι, με αίτησή τους προς το Συμβούλιό μας, ζήτησαν να εγκρίνουμε το ψήφισμά τους και να στηρίξουμε το αίτημά τους για παράταση των συμβάσεών τους. Είναι γνωστό ότι δεν προβλέπεται νομοθετικά η παράταση των προγραμμάτων αυτών παρά μόνο σε συγκεκριμένες δομές και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μία τροποποίηση της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών. Η παράταση της σύμβασης δεν επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο Αιγιαλείας αφού το αίτημα ουσιαστικά είναι χρονική επέκταση του προγράμματος και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ΄΄. ΄΄Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, οι 39 εργαζόμενοι που στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, είναι απαραίτητοι΄΄, πρόσθεσε.

Να αποδεικνύεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Άπαντες παραδέχθηκαν πως οι 39 εργαζόμενοι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμοι για τον δήμο. Ο κ. Γούτος ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα παράτασης της σύμβασης, ενώ η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως καλό θα ήταν να φαίνεται σε ποιες Υπηρεσίες απασχολούνται και να παρουσιάζεται ο αριθμός του προσωπικού της κάθε μίας ώστε να αποδεικνύεται η αναγκαιότητα να παραμείνουν. Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος είπε πως είναι σαφές ότι υποστηρίζει το αίτημα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι τοπικό το θέμα και πως 36.500 εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, σε όλη την Ελλάδα έχουν την ίδια αγωνία. Έκανε δε γνωστό πως δεν θα υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα του χρόνου, τονίζοντας πως το αίτημα θα πρέπει να είναι να παραταθεί η σύμβασή τους και μετά να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. ΄΄Δυστυχώς΄΄, σημείωσε, ΄΄απαγορεύεται να ανανεωθούν τρεις φορές οι συμβάσεις γιατί θα διεκδικήσουν μονιμοποίηση όμως πρέπει να μείνουν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr