background img
banner
banner

Καθυστερεί η καταβολή των 4 εκ. που θα διατεθούν στους δήμους για τεστ covid

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΣΕΖΟΝ

Μια πολύ σημαντική είδηση έβγαλε η πρόσφατη ομιλία του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή, μέσα από την οποία εξήγγειλε την απελευθέρωση κονδυλίου τεσσάρων εκατομμυρίων, για τη διενέργεια μαζικών τεστ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το ζήτημα από εδώ και πέρα, είναι να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα, καθώς αισίως συμπληρώσαμε ουσιαστικά ένα χρόνο με κλειστά τα πρωταθλήματα, έχοντας χαθεί δυο συνεχόμενες αγωνιστικές σεζόν.

Ανάλογα με το άθλημα και την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ομάδες θα κάνουν και συγκεκριμένο αριθμό ελέγχων.

Ειδικότερα, εξετάζουν τη διενέργεια:

Καθολικού ελέγχου (σε όλους τους αθλητές) Α1, Α2 ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων και Γ’ Εθνική και δειγματοληπτικού ελέγχου σε μικρότερες κατηγορίες. Έχουν ήδη κατατάξει τα αθλήματα σε κατηγορίες επικινδυνότητας οπότε ανάλογα με το άθλημα η περιοδικότητα των τεστ μπορεί να είναι:
Στα υψηλής επικινδυνότητας αθλήματα: ανά 1 εβδομάδα.
Στα μέσης επικινδυνότητας αθλήματα: ανά 15 μέρες.
Στα χαμηλής επικινδυνότητας αθλήματα: ανά 1 μήνα.

«Το κόστος υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια, ενώ τα τεστ θα γίνουν μέσω των Δήμων που ανήκει η κάθε ομάδα“, ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Το καίριο ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί από την εφετινή σεζόν, ώστε τα πρωταθλήματα να μπορέσουν να ολοκληρωθούν και να υπάρξει συνέχεια, αλλά και πώς θα διασφαλιστεί η επόμενη αγωνιστική περίοδος. Διότι μην ξεχνάμε ότι και φέτος ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα, ωστόσο αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Και βέβαια, το κυριότερο ζήτημα που ανακύπτει, πέρα από το οικονομικό κόστος, το οποίο φαίνεται ότι καλύπτεται, είναι με ποιον τρόπο το σύστημα υγείας και ο μηχανισμός του θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Σε αναμονή ο Δήμος Αιγιάλειας

Στο Δήμο Αιγιάλειας περιμένουν τις εξελίξεις αφού προς το παρόν – παρότι έχουν περάσει 10 ημέρες από την εξαγγελία – δεν υπάρχει έγγραφη επίσημη ενημέρωση κάτι που αναμένεται να συμβεί ίσως και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

«Προς το παρόν δεν έχουμε ως Δημοτική Αρχή επίσημη ενημέρωση. Επί της ουσίας, όπως είπε και ο υφυπουργός πρόκειται για μία πρόταση που επεξεργάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Μάκη Βορίδη και διερευνούνται οι δυνατότητες ώστε να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι και να αναλάβουν τη διενέργεια του προληπτικού περιοδικού ελέγχου, των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στα τοπικά σωματεία. Ανάλογα με το άθλημα και την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ομάδες θα κάνουν και συγκεκριμένο αριθμό ελέγχων», τονίζει μιλώντας στo protionline.gr ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος και προσθέτει: «Έχει εκτιμηθεί ένα συνολικό κόστος 4 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό είναι το ποσό που αναζητείται για να καλυφτεί το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο για όλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπάρχει κοινό ενδιαφέρον και διάθεση και πιστεύουμε ότι σύντομα τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία των δήμων».

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας, Γεώργιος Ρούσσος αναφέρθηκε στην κατανομή του παραπάνω ποσού το οποίο θα διανεμηθεί σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που υπάγονται σε κάθε Δήμο και τα οποία θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, τονίζοντας:

«Εννοείται και είναι απόλυτα λογικό, ότι τα 4 εκ. δεν θα διατεθούν ισόποσα σε όλους τους Δήμους αφού διαφέρει ο αριθμός των σωματείων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα, όταν και εάν αυτά ξεκινήσουν. Όσο αφορά στις ομάδες του Δήμου μας, ουσιαστικά το πρωτάθλημα, που όπως αποφασίστηκε το προηγούμενο Σάββατο, θα συνεχιστεί, είναι μόνο αυτό της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου όπου μετέχει ο Παναιγιάλειος. Τα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα έχουν διακοπεί οριστικά με επίσημη απόφαση, όπως και εκείνο της pre league βόλευ των ανδρών. Από τις υπόλοιπες Εθνικές κατηγορίες απομένει η Γ΄ Εθνική του μπάσκετ που όσο, επισήμως τουλάχιστον, δεν έχει ακουστεί κάτι για οριστική διακοπή, ίσως προστεθεί στα πρωταθλήματα που θα συνεχιστούν. Να προσθέσω, ότι όσο αφορά στον Παναιγιάλειο ο δήμος δεν θα μείνει αμέτοχος έτσι κι αλλιώς αφού η βούληση είναι να βοηθήσει όσο μπορεί και όσο του επιτρέπεται θεσμικά. Γνωρίζω ότι υπάρχει καλή διάθεση και ο σύλλογος δεν θα μείνει μόνος του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Παναιγιάλειο γιατί είναι η ομάδα που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη φετινή σεζόν αλλά και γιατί όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr