background img
banner
banner

ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Από τον Παναιγιάλειο ξεκίνησε η ανοδική μου καριέρα και αυτό δεν το ξεχνώ»

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ… ΕΓΙΝΕ ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα του Παναιγιαλείου. Με μεγάλη προσφορά στην ομάδα από το 1999 μέχρι το 2002 με το όνομά του να γίνεται αρκετές φορές σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Το 2011 η διοίκηση Ρέλλα τον βράβευσε στο στάδιο του Αιγίου πριν από αγώνα του ΠΓΣ με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών για το πρωτάθλημα της Football League.

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 1974 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Παναχαϊκής. Υπήρξε σχεδόν 20 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής φορώντας τις φανέλες πολλών ομάδων και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (Παναχαϊκή, Πύργος, Ηρόδοτος, Κέρκυρα, Κόρινθος, Ατρόμητος, Παναιγιάλειος 1999-2002, Πατραϊκός, Πανσερραϊκός, Απόλλων Καλαμαριάς, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα). Με Παναχαϊκή, Καλαμαριά, Λεβαδειακό και ΠΑΣ έπαιξε στην Α΄ Εθνική. Στον Παναιγιάλειο έμεινε για 2,5 σεζόν αγωνιζόμενος σε 54 αγώνες. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2010 παρότι εκείνη τη χρονιά είχε δεχθεί πρόταση από τον Πανθρακικό. Συνολικά έπαιξε σε 281 παιχνίδια. 246 πρωταθλήματος και 35 κυπέλλου. Στις σκέψεις του, όταν «κρέμασε τα γάντια του», ήταν να δημιουργήσει ακαδημία ποδοσφαίρου και σχολή τερματοφυλάκων ή να ανοίξει εταιρία εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών, κάτι που τελικά υπερίσχυσε του πρώτου.

Είναι ιδρυτής της εταιρείας εκπροσώπησης αθλητών “Zafi Agent” από το 2012 και επίσημος Fifa Agent, κάτοχος δύο διπλωμάτων ΦΙΦΑ και ΕΠΟ. Από τους λίγους επίσημους επαγγελματίες μάνατζερς στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε μία περίοδο και με τον Παναιγιάλειο και μέσω του γραφείου του ήρθαν στην ομάδα οι Πόνσε, Κατσικοκέρης, Χρυσάφης και Μίλιεβιτς. Η εταιρία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και πριν από 1,5 χρόνο η έδρα της μεταφέρθηκε στην Πάτρα.

«Ήρωας» στα μπαράζ με το Ναυπακτιακό Αστέρα

Το τέλος της περιόδου 2000-01 βρήκε τον Παναιγιάλειο στη ζώνη των αγώνων μπαράζ και για να παραμείνει στη Β΄ Εθνική θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Ναυπακτιακό Αστέρα, σε τρεις αγώνες (εκτός και αν κάποια από τις δύο ομάδες έκανε το 2-0). Το γήπεδο της Ναυπάκτου δεν διέθετε ηλεκτροφωτισμό (θα ήταν βραδινά τα ματς) και η ΕΠΑΕ όρισε για έδρα τους το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα της διοίκησης του Αστέρα που είχε πλεονέκτημα και θα έπαιζε στην έδρα του το τρίτο παιχνίδι. Το πρώτο ματς έληξε 2-2 και στο δεύτερο ο ΠΓΣ πήρε τη νίκη με 2-0 στο Αίγιο (μπροστά σε 4.000 Αιγιώτες). Μορφή της αναμέτρησης ήταν ο εκπληκτικός Νίκος Ζαφειρόπουλος και σκόρερ οι Κάζιτς και Λαζανάς.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στον Παναιγιάλειο αρκούσε ακόμη και ήττα με ένα γκολ διαφορά. Το σκορ άνοιξε στο 45΄ ο Παρεζάνοβιτς, ισοφάρισε στο 77΄ ο Λαζανάς (χρυσό γκολ) και το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 86΄ ο Αμοκάο. Στο 91΄ ο Μάτιτς του Αστέρα βρέθηκε απέναντι στο Ζαφειρόπουλο αλλά σούταρε ψηλά άουτ και αποφεύχθηκαν τα… εμφράγματα στις τάξεις των 1.000 περίπου Αιγιωτών που ακολούθησαν την ομάδα στα Γιάννενα.

«Ήταν τα παιχνίδια που όπως είναι φυσικό μου έχουν μείνει πιο έντονα χαραγμένα στη μνήμη. Θυμάμαι που ολόκληρο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομά μου στο ματς του Αιγίου. Στα Γιάννενα γίναμε όλοι ένα κουβάρι ανεβαίνοντας στα κάγκελα. Στο πέταλο που βρίσκονταν οι εκατοντάδες οπαδοί μας. Πραγματικά μεγάλες στιγμές. Ο κόσμος μας περίμενε και στην Αμφιλοχία κατά την επιστροφή μας και φυσικά στο Αίγιο όπου γνωρίσαμε την αποθέωση. Ο κόσμος του Αιγίου και ακόμη περισσότερο οι παλαιότεροι φίλαθλοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί γιατί έχουν ζήσει μέρες μεγάλης δόξας με την ομάδα. Εγώ έχω να θυμάμαι τη μεγάλη αγάπη προς το πρόσωπό μου, δεν ένοιωσα την παραμικρή αμφισβήτηση από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα γιατί αναγνωρίστηκε η προσφορά μου στην ομάδα. Τα συναισθήματα ήταν και είναι αμοιβαία».

«Όλοι έλεγαν, ο Αιγιώτης Νίκος Ζαφειρόπουλος»

«Αγωνίστηκα στην Α΄ Εθνική σε πολύ μικρή ηλικία με την Παναχαϊκή, αλλά όταν αποχώρησα, για 3-4 χρόνια κάπου… χάθηκα στις ομάδες που πήγα. Ήταν λάθος επιλογές ίσως. Στο Αίγιο βρήκα τον εαυτό μου και από τον Παναιγιάλειο ξεκίνησε η ανοδική μου καριέρα και αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ. Αρκεί μόνο να σας πω, στις μεταγραφές που ακολούθησαν μετά τον Παναιγιάλειο, στα ρεπορτάζ στον Τύπο έγραφαν «ο Αιγιώτης τερματοφύλακας Νίκος Ζαφειρόπουλος». Δεν σκέφτηκα ποτέ να τους διορθώσω γιατί ήταν κάτι που μου άρεσε. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο συνδέθηκε το όνομά μου με τον Παναιγιάλειο».

«Τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας»

«Πριν από λίγες ημέρες ο Παναιγιάλειος έκλεισε 94 χρόνια ζωής και θα ήθελα και από το βήμα που μου δίνετε να ευχηθώ να τα «χιλιάσει» και σύντομα να επιστρέψει στο χώρο που του αξίζει. Νιώθω μεγάλη τιμή που φόρεσα τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια κάποιους ανθρώπους μέσα από την ομάδα. Πρώτα πρώτα τον αείμνηστο πρόεδρο Πέτρο Παλαιολόγόπουλο που τον ένιωθα σαν πατέρα μου. Τον Κώστα Τηλιγάδη και τον Πάνο Σιαφλά που ήταν συνέχεια δίπλα μας και μας στήριζαν και στις δύσκολες στιγμές και φυσικά τον Μάκη Λιάτο. Την «ζωντανή ιστορία» του συλλόγου τον οποίο εκτιμώ και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Και εννοείται τον ανώνυμο Αιγιώτη φίλαθλο για την αγάπη και αφοσίωση προς την ομάδα».

«Να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας»

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει επηρεάσει εκτός από τις ζωές μας πολυεπίπεδα και το ποδόσφαιρο. Και τον αθλητισμό γενικότερα. Ένα χρόνο τώρα ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και εύχομαι σύντομα να αρχίσουμε να βλέπουμε «φως στην άκρη του τούνελ». Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας πρώτα πρώτα, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, που θα σημάνει και την πλήρη επιστροφή και στις καθημερινές αθλητικές μας συνήθειες. Υπομονή και θα τελειώσει όλο αυτό που ζούμε».

Το τάμα στην Παναγία Τρυπητή

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος είναι ιδιαίτερα θρήσκος και το 2009 εκπλήρωσε ένα τάμα. «Είχα υποσχεθεί, ότι όταν παντρευτώ ο γάμος μου θα γίνει στην Παναγία Τρυπητή. Ήταν ένα τάμα που πραγματοποιήθηκε 7 χρόνια μετά την αποχώρησή μου από τον Παναιγιάλειο, το 2009. Έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί εγώ είμαι από την Πάτρα, η σύζυγος από την Άρτα και ο γάμος έγινε σε μία τρίτη πόλη» προσθέτει ο Νίκος Ζαφειρόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr