background img
banner
banner

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ: “Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος”

Την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αιγείρας εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ως γνωστόν, το έργο της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Απόρριψης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Αιγείρας, που βρίσκεται βόρεια του περιφραγμένου και εκτός λειτουργίας ΧΥΤΑ, εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμα αξιόλογο έργο με κοινωνική, περιβαλλοντική και οικολογική σημασία για την περιοχή.

Φορέας υλοποίησής του είναι ο δήμος Αιγιαλείας και στις εργασίες περιλαμβάνονται η κατασκευή έργων τελικής κάλυψης στην έκταση περίπου 8,8 στρεμμάτων, απαγωγής βιοαερίου, διαχείρισης ομβρίων και στραγγισμάτων, όπως και περιοδική επιθεώρηση του χώρου για τυχόν παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 496.000,67 ευρώ.
«Η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα προωθεί σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Αχαΐας», σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, προσθέτοντας: «Οι καθημερινές μας προσπάθειες αποδίδουν ήδη καρπούς προς όφελος των δημοτών, ενώ οι σχεδιασμοί μας συνεχίζονται για νέες ωφέλιμες παρεμβάσεις τόσο στον τομέα των απορριμμάτων, όσο και εν γένει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στην αναβάθμιση του τόπου μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr