background img
banner
banner

Μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων covid στην περιοχή

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TESTS

Μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την Αιγιάλεια, σε διάστημα μιας εβδομάδας. Χθες τα κρούσματα έφτασαν τα 135 στην Αχαΐα, την ώρα που ξεκινά ο συντονισμός για τα self test με την αρχή να γίνεται από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να επιστρέψουν στις αίθουσες. Εννιά στους 20 εκπαιδευτικούς της περιοχής πάντως έχουν δηλώσει συμμετοχή να εμβολιαστούν, με τη διαδικασία να ξεκινά προχθές και για τους Αιγιαλείς, σε εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας.
Σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στην δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στις 29/3 το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων σε όλη την Αχαΐα ήταν στο 1093, ενώ στις 5/4 έπεσε στα 1.004.

Επίσης, τα κρούσματα στην Αιγιάλεια στις 29 Μαρτίου ήταν 100 και στις 5 Απριλίου, 83.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη τόσο στην Πάτρα, όσο και στους υπόλοιπους δήμους της Αχαΐας, με τους τριψήφιους αριθμούς να συνεχίζονται. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το φορτίο στην Αχαΐα αναμένεται να πέσει από τα μέσα Απριλίου και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην Αχαΐα τις πρώτες έξι ημέρες του Απριλίου ανέρχεται στα 686.
Χθες πάντως, από τα 135 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 11 ήταν στο Αίγιο και το 1 στην Ακράτα όταν στην Πάτρα αναλογούσαν 106 κρούσματα…

Μέχρι την Παρασκευή τα self tests στα φαρμακεία τής Αιγιάλειας

Στο μεταξύ, το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, με τη συμμετοχή του προέδρου του Φ.Σ. Αιγιαλείας Γιώργου Σπηλιόπουλου.
Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα. Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς.

Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος ερωτηθείς σχετικά, ΄΄δεν έχει γίνει ακόμα παραλαβή των self test από τα φαρμακεία της Αιγιάλειας. Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή όμως θα τα έχουμε παραλάβει, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστέρηση στη διανομή και χρήση τους. Ανέφερε ακόμη πως ισχύει ότι θα διατίθεται ένα self test ανά βδομάδα για τον καθένα, είναι δωρεάν, το λαμβάνει με τον αριθμό ΑΜΚΑ του και πως η οικιακή χρήση του είναι απλή και εύκολη για κάθε ηλικία’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr