background img
banner
banner

Επιστρεπτέες και για τους μικρομεσαίους εμπόρους…

«ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αναπτυξιακή προοπτική για το εμπόριο και τον τουρισμό καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους και επιχειρηματίες συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κορώνη.

Παρεμβάσεις που αφορούν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι μετά το πολύμηνο lockdown, έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε και μία σειρά από συναντήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης. Μάλιστα, ο ίδιος διαπίστωσε μεγάλες ομοιότητες της Αιγιάλειας με την τουριστική Μεσσηνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα στήριξης και των μικρομεσαίων εμπόρων που είτε μέσω της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, είτε της προηγούμενης, έμειναν εκτός ευεργετημάτων και ευνοϊκών ρυθμίσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των εμπόρων της περιοχής.

Ομοιότητες και κοινές ανησυχίες…

Όπως ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μετά τη συνεδρίαση, ΄΄στην Κορώνη ακούστηκαν οι προβληματισμοί και τα θέματα που ταλανίζουν τους εμπόρους όλης της χώρας μετά από τόσους μήνες που έμειναν κλειστοί με κρατική εντολή και το μέλλον που προβλέπεται δυσοίωνο για το λιανεμπόριο καθώς και θέματα της περιοχής΄΄.

΄΄Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία και τις ίδιες αγωνίες, οι έμποροι της Αιγιάλειας με τους συναδέλφους της Μεσσηνίας. Είδαμε ομοιότητες σε ό,τι αφορά τις δομές δημόσιας υγείας, των δημοσίων νοσοκομείων, των γιατρών αφού την πρώτη μέρα της συνεδρίασης ασχοληθήκαμε με τοπικά θέματα ως ήθισται΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακόμη, συζήτηση έγινε για τους μεγάλους αποκλεισμούς από τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές του περασμένου φθινοπώρου αφού όπως και εδώ έτσι και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο επωφεληθήκαν λίγοι.

΄΄Εδώ είχαμε 900 επιστρεπτέες στις 9.000 αιτήσεις στον πρώτο κύκλο των 30 εκατ. ευρώ. Καταστήσαμε επιτακτική την ανάγκη στον δεύτερο κύκλο να δοθούν σε ισόποση βάση σε όλους τους πληττόμενους και ότι πρέπει να σταματήσουν οι εξαιρέσεις.

Δυστυχώς, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ των «μεγάλων», η προηγούμενη κυβέρνηση στήριζε και τους μικρούς αλλά τους άλλους κλάδους και εκτός εμπορικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι έμποροι να μένουμε εκτός σε κάθε περίπτωση΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος των εμπόρων της περιοχής.

Σημαντικές συναντήσεις

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα για τα αυτοδιοικητικά με τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα καθώς και με τον τ. υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του συλλόγου Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη για την φιλοξενία.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο είπε πως είναι άξιο αναφοράς το ενδιαφέρον του αφού παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης για τέσσερις ώρες, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τους εμπόρους του δήμου του και ακούγοντας τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των Εμπορικών Συλλόγων.

Επιμέρους αναφορές έγιναν και για άλλα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο όπως εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, πλειστηριασμούς και το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
΄΄Το νομοσχέδιο αυτό δεν μας αγγίζει άμεσα διότι εμείς οι μικρομεσαίοι έμποροι είμαστε συνεργάτες με τους υπαλλήλους μας και μπορούμε να συνεννοηθούμε ο ένας με τον άλλο. Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τους «μεγάλους» όπου σίγουρα εκεί θα υπάρξει αντίκτυπο από τις αλλαγές στα εργασιακά.

Κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να θέσουμε στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου προκειμένου να γνωρίζουμε πώς πρόκειται να κινηθεί απέναντι σε αυτό΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr