background img
banner
banner

Ολιστική Παρέμβαση για την ενίσχυση των δεξιοτήτων μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και μεταβάσεων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70 της 7ης Ενότητας ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Αικ. Νικολακοπούλου, πραγματοποίησε διαδικτυακές επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς της Στ’ τάξης της εν λόγω περιφέρειας και στους γονείς των μαθητών για την ενίσχυση της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ειδικότερα, το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σε 35 εκπαιδευτικούς σχετιζόταν με την ευαισθητοποίηση των ίδιων στα θέματα που αναδύονται και στις δεξιότητες που απαιτούνται σε φάσεις αλλαγών και μεταβάσεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε δραστηριότητες που μπορούσαν να εφαρμόσουν στους μαθητές τους και με στόχο την ενδυνάμωση και συναισθηματική ενίσχυση στη διαχείριση των αλλαγών σε αυτή τη σημαντική φάση της ζωής τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε το διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς που τα παιδιά τους ολοκληρώνουν την φοίτηση στην ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου με τίτλο: «Από το παιδί και το Δημοτικό, στην εφηβεία και το Γυμνάσιο.»

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι γονείς είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα όπως πως επηρεάστηκαν τα παιδιά κατά την περίοδο της πανδημίας, πως νιώθουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά καθώς βρίσκονται στο κατώφλι του Γυμνασίου και της εφηβείας, αλλά και ποια στάση να κρατήσουν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτού του σημαντικού σταδίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν πάνω από 65 γονείς, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων αλλά και ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠεΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Σ. Παπαδάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr