background img
banner
banner

Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο της ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγ. Λουκά

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΑΧΑΪΑΣ (ΑΙΓΙΟΥ)

Σημαντική πρόοδο παρουσιάζουν οι εργασίες ανέγερσης του Ιδρυματικού Ιερού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Ένα έργο που είχε παύσει για αρκετά χρόνια και ξεκίνησε ξανά με εντατικούς ρυθμούς, χάρη στο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου αλλά και τη στήριξη δωρητών.

Η Επιτροπή ανέγερσης του ναού γνωστοποίησε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά και έφθασαν σε ικανοποιητικό βαθμό, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ελπίδα της σύντομης αποπεράτωσής του.

Όπως τονίζει, ΄΄οι εργασίες συνέχισης και αποπεράτωσης του έργου, που είχαν διακοπεί επί μακρόν, επανεκκίνησαν με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.
Ο ίδιος, μάλιστα, όπως είχε πει, έθεσε υπό την φροντίδα του αυτό το έργο, από την πρώτη στιγμή, τόσο από σεβασμό και αγάπη προς τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έχει ιστορήσει την ιερά εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιωτίσσης, όσο και από την άμεσο ανάγκη να αποκτήσει το νοσοκομείο μας λατρευτικό και προσευχητικό χώρο.

Παρατίθεται, μάλιστα, φωτογραφικό υλικό του έργου από της ενάρξεως, προ δύο ετών περίπου, μέχρι σήμερα, προκειμένου οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν διά την πορεία των εργασιών΄΄.
Η Επιτροπή ανεγέρσεως, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, ΄΄επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως όλους, όσοι με προθυμία ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της για οικονομική ενίσχυση του έργου και απευθυνόμενη προς όλους τους συμπολίτες μας τους παρακαλεί με το ίδιο ενδιαφέρον να συνεχίσουν να στηρίζουν και να συμβάλλουν, ώστε πολύ σύντομα να φθάσουμε στην ολοκλήρωσή του΄΄.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν

Σημειώνει ακόμη το θερμό ενδιαφέρον με το οποίο οι ευσεβείς χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή του Σεπτού Ποιμενάρχη και καταλήγει:

΄΄Ο Ιερός Ναός, ως τόπος λατρείας και χώρος προσευχής σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει, σίγουρα αποτελεί, τόσο για τούς νοσηλευόμενους, όσο και για τους περί αυτούς, ιατρούς, νοσηλευτές και συγγενείς, καταφυγή, ελπίδα και ανακούφιση.
Προσφέροντας, λοιπόν, στην ολοκλήρωσή του συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανακούφιση και απάλειψή του. Όσοι θα ήθελαν να συνδράμουν το έργο δύνανται να καταθέσουν την όποια προσφορά τους στον τραπεζικό λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ 304/558070-62 και GR2401103040000030455807062 με την αιτιολογία: Για τον Άγιο Λούκα Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr