background img
banner
banner

Στο βάθρο ο Ανδρέας Γεωργίου του Αθηνόδωρου

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΙΒΟΥ Κ18 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Με τη συμμετοχή 220 συλλόγων από όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 1.500 αθλητές/τριες πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18. Ο συγκεκριμένος αριθμός αθλητών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους που έχουν συμμετάσχει σε σχετικό Πρωτάθλημα. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, προέδρου επί σειρά ετών του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος «έφυγε» πριν από λίγους μήνες από τη ζωή.

Παρόντες στους αγώνες ήταν και οι σύλλογοι στίβου του Αιγίου, ο Αθηνόδωρος και η Φιλαθλητική Λέσχη με 7 και 3 αθλητές/τριες αντίστοιχα. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ανδρέα Γεωργίου που τερμάτισε 3ος  στα 1500 με σπουδαία επίδοση 4.00.58 που είναι νέο ατομικό και συγχρόνως ρεκόρ Αθηνόδωρου. Πολύ καλός στην ίδια απόσταση κι ο Διονύσης Καψάλης που πέτυχε κι αυτός νέο ατομικό ρεκόρ (4.22.14), ενώ την πρώτη ημέρα των αγώνων ο Αντώνης Ραμπαβίλας έτρεξε τα 400μ σε 52.99, χρόνος κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Η 14χρονη Παναγιώτα Μεντζελοπούλου της Φιλαθλητικής, χρυσή νικήτρια πριν από λίγες ημέρες στην Κ16, έτρεξε με αθλήτριες 2 και 3 χρόνια μεγαλύτερες και κατετάγη 12η στον τελικό των 100μ.  με εμπόδια, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες.

Καλό ήταν το ξεκίνημα και της δεύτερης ημέρας του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου για τους Αιγιώτες αθλητές. Στα 200 μ αγωνίστηκε ο Αθανάσιος Βασιλείου που έκανε επίδοση 25.98. Νέο ατομικό ρεκόρ για την Ελένη Ζώη στα 5000 Μ βάδην με επίδοση 30.09.44. ενώ προκρίθηκαν για τους απογευματινούς τελικούς ο Ανδρέας Γεωργίου στα 800μ, ο Γιάννης Βαρβίας στο άλμα εις ύψος και από τη Φιλαθλητική στα 400μ με εμπόδια οι Νίκος Σκαπετοράχης και Γαρυφαλλιά Σκαρτσίλα. Πολύ καλή  ήταν η εμφάνιση του Γιάννη Βαρβία  που ωστόσο με άλμα  1.88 δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών αν και ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Να σημειώσουμε ότι ο 3ος αθλητής είχε το ίδιο άλμα (1.88) αλλά λιγότερες προσπάθειες. Ο Γεωργίου έκανε ατομικό ρεκόρ στα 800μ (1.57.90) όπως και ο Θεοδωρακόπουλος Φώτιος στα 3000μ  που τερμάτισε σε χρόνο 10.07.50. Αξιόλογη προσπάθεια κατέλαβαν και οι Νίκος Σκαπετοράχης και Γαρυφαλλιά Σκαρτσίλα απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr