background img
banner
banner

Από την Βηθλεέμ στην Μυρτιά για χάρη της ΔΕΥΑ

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΕΒΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 24/8 ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Η αναγνώριση που χαίρει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας και οι καλές συστάσεις από τα αρμόδια υπουργεία, οδήγησαν χθες το μεσημέρι στον Βιολογικό της Μυρτιάς, αντιπροσωπεία δημάρχων της Παλαιστίνης, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας.

Οι δήμαρχοι Βηθλεέμ Anton Salman και Χεβρώνας Tayseer Abu Sneineh, μαζί με τους τεχνικούς συμβούλους των δήμων τους, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ όπου τους υποδέχθηκαν η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Διαμάντω Βασιλακοπούλου και ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Οι δήμαρχοι εστίασαν στις υπερσύγχρονες μεμβράνες του Βιολογικού που φιλτράρουν το νερό ώστε να είναι κατάλληλο για άρδευση. Και οι δύο πόλεις της Παλαιστίνης διαθέτουν Βιολογικό, ωστόσο ήθελαν να μάθουν για τη νέα τεχνολογία προκειμένου να χρησιμοποιούν το νερό που τώρα χάνεται στη Νεκρά Θάλασσα, για να ποτίζουν Φοίνικες.

Το σχέδιο της ΔΕΥΑ για την άρδευση

Οι ξένοι αιρετοί εντυπωσιάστηκαν από τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η ΔΕΥΑ, έδειξαν ενδιαφέρον και για την τηλεμετρία που εξασφαλίζει τον εντοπισμό των διαρροών στους υδρευτικούς σωλήνες και έχει εγκαταστήσει με επιτυχία η δημοτική επιχείρηση, σχεδόν σε όλο το δήμο Αιγιαλείας.

Οι δήμαρχοι και οι τεχνικοί τους σύμβουλοι, αναχώρησαν αργά το απόγευμα έχοντας στις αποσκευές τους όσα ήθελαν να μάθουν, μάλιστα προσκάλεσαν την κ. Βασιλακοπούλου και τον κ. Νικολόπουλο να επισκεφθούν τις πόλεις τους στο άμεσο μέλλον.

Η αξιοποίηση των φιλτραρισμένων υδάτων που πέφτουν από τον Βιολογικό της Μυρτιάς και χάνονται στον Κορινθιακό Κόλπο, είναι το επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζεται να καταθέσει η διοίκηση της ΔΕΥΑ προς χρηματοδότηση.

Το σχέδιο ύψους 3 εκ. ευρώ περίπου, στοχεύει στη μεταφορά 10.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα στη Επταπίττα, όπου θα αποθηκεύεται σε δεξαμενές κι από εκεί θα διαχέεται σε χωριά της Συμπολιτείας για την άρδευσή τους.

Με τον ίδιο τρόπο η ΔΕΥΑ θέλει να αξιοποιήσει και τα λύματα που αποξηραμένα θα χρησιμοποιούνται για λίπασμα, εξασφαλίζοντας επιπλέον πόρους και μηδενικά απόβλητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr