background img
banner
banner

Πιο… κοντά στη δημιουργία Μουσείου Σταφίδας

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το «πράσινο φως» του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ στην παραλία, με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Προβολής της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Διατροφικής Αξίας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας εξασφάλισε η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας ένα – ένα τα… κομμάτια του παζλ για το μεγαλόπνοο έργο. Βασική προϋπόθεση που έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν να διασφαλιστεί ότι ο δήμος θα είναι αυτός που θα το διαχειρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς δήμου Αιγιαλείας δρομολογούνται οι διαδικασίες για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της παλαιάς σταφιδαποθήκης στην παραλία Αιγίου, για την επανάχρησή της ως εκθεσιακό κέντρο προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού και της διατροφικής αξίας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας. Πρόκειται για τις αποθήκες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζει η Ο.Ε. της Περιφέρειας

Όπως διεφάνη από τη συζήτηση, τα μηνύματα για τη δημιουργία του «Μουσείου Σταφίδας» όπως χαρακτηρίστηκε, είναι θετικά, δεδομένου ότι ο δήμος έχει εισπράξει την καλή θέληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο πως την ερχόμενη εβδομάδα σχετική απόφαση πρόκειται να λάβει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Υποβολή πρότασης για επανάχρηση

Το έργο, εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες, θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην πρόσκληση του προγράμματος με τίτλο: «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα», στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Για την παραπάνω δράση κρίνονται κατάλληλα τα δύο ακίνητα 425,70 τ.μ. καθώς και οι συνεχόμενες κατεδαφιστέες αποθήκες που βρίσκονται στην παραλία της πόλης, ιδιοκτησία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το συνεχόμενο τμήμα της παραπάνω σταφιδαποθήκης εμβαδού 563,60 τ.μ. που ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr