background img
banner
banner

Υποχώρησε μέρος της παραλιακής πλατείας Σελιανιτίκων

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ – ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΝΥΧΤΑ…

Την αναγκαιότητα δραστικής παρέμβασης για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών της Αιγιάλειας, καταδεικνύει η εικόνα της παραλιακής πλατείας των Σελιανιτίκων από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο χώρος που εκμεταλλεύονται επαγγελματίες και υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα, «βούλιαξε» στα… καλά καθούμενα και μάλιστα χωρίς κάποια σεισμική δόνηση ή έντονο κυματισμό από τη θάλασσα. Το ευτύχημα είναι ότι η ζημιά έγινε νύχτα και δεν υπήρχε κανείς στο σημείο…

Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πέρασαν και κάθισαν εκεί χιλιάδες άνθρωποι, τότε αντιλαμβάνεται πως από… θαύμα δεν είχαμε τραυματισμό ή ακόμη χειρότερες συνέπειες… Το γεγονός έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή όταν ως την Πέμπτη αργά το βράδυ, ο χώρος χρησιμοποιείτο κανονικά.

Μιλώντας στo protionline.gr , ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργος Ρόζος, ανέφερε πως πρόκειται για τμήμα της παραλιακής πλατείας που υποχώρησε, γεγονός που οφείλεται στο έντονο διαβρωτικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα και την ακτή των Σελιανιτίκων. ΄΄Σημειώθηκε καθίζηση ενός τμήματος τη πλατείας, στην οποία κάθε βράδυ βρίσκεται πολύς κόσμος, άρα είναι ευτύχημα που συνέβη νύχτα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπήρχαν «σημάδια» για το τι θα ακολουθούσε, ο πρόεδρος ανέφερε πως ΄΄γνωρίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τη διάβρωση, το έχουμε επισημάνει, όμως δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να συμβεί αυτό΄΄.

Αποκλείστηκε το σημείο, αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία

Όπως ανέφερε, ΄΄το σημείο αποκλείστηκε αμέσως ώστε να μην πλησιάζουν άνθρωποι και συμβεί κάποιο ατύχημα. Επίσης, αμέσως πραγματοποιήθηκε αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αποκατάσταση, είμαστε σε συνεργασία, όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι παρεμβάσεις σε τέτοιου είδους σημεία δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάζονται ειδικές αδειοδοτήσεις΄΄.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω καθίζηση, ο κ. Ρόζος σημείωσε πως, δεδομένης της κατάστασης, όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα είναι φυσικό να οξύνεται. ΄΄Όσο περνούν τα χρόνια το φαινόμενο προχωράει και πιο πολύ και διαβρώνει τις υποδομές και τις κατασκευές που υπάρχουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκτελεστούν αντιδιαβρωτικά έργα. Έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη, είναι το πιο ώριμο έργο για ένταξη σε χρηματοδότηση όμως ακόμη δεν έχει προωθηθεί΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr