background img
banner
banner

Οι κλόουν της “Creative Youthland”…έκλεψαν τα βλέμματα!

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ “ΠΕΡΑΣΑΝ” ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διήμερη δραστηριότητα της “Creative Youthland” το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο κέντρο της πόλης το Σάββατο και στα Νικολαίικα, την Κυριακή. Η… “ομάδα που κερδίζει” όπου βάσει των ειδικών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών σεμιναρίων πρωτοτύπησε και πάλι, είχε και σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και το “πήγαινε – έλα” από πολύ κόσμο ο οποίος είτε ενεργά είτε από απλή περιέργεια, στεκόταν και συμμετείχε με ενδιαφέρον.

Ο “Οργανισμός Νεολαίας” υλοποίησε τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές παραστάσεις του προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για την κύρια φιλοσοφία και τον απώτερο σκοπό του προγράμματος, την προσφορά και τη σημασία της υποκριτικής τέχνης μέσα από την καθημερινότητα. Έτσι, καταγράφηκε η σημασία που έχει το “καθαροί δρόμοι – καθαρή πόλη” στη σύγχρονη ζωή των δημοτών. Οι κλόουν της “ομάδας” μάλιστα, βρέθηκαν στους δρόμους να μαζεύουν σκουπίδια ή να παραδίδουν μαθήματα γιόγκα για μικρούς και μεγάλους, δίχως να κουράζονται.
Μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχει ήδη επεκταθεί σε πολλά σημεία

Το “Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων” εργάζεται με βάσεις στις μεθόδους προσέγγισης μέσω των τεχνών (με σαφή έμφαση την υποκριτική) έχοντας τρόπους μη τυπικής εκπαίδευσης. Η δημιουργική έκφραση και η θεατρική ερμηνεία είναι αυτά που κυρίως υπερτερούν ως αντικείμενο εκμάθησης. Η “Creative Youthland” που ιδρύθηκε πριν οκτώ χρόνια και έχει έδρα στο Αίγιο, διευρύνει τους ορίζοντες σε όλο και περισσότερες χώρες μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχει ήδη επεκταθεί και σε ιδιώτες και σε πολλούς επαγγελματίες ή εκπαιδευτικούς. Τα κίνητρα που δίνει στους επαγγελματίες να εργάζονται με την νέα γενιά ανθρώπων και το αντικείμενο που προσφέρει σαν “εργαλείο” σε αυτούς αντίστοιχα, λειτουργεί με το αντικείμενο του θεατρικού αυτοσχεδιασμού και της δημιουργίας των χορογραφιών, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η ατομική ικανότητα και η υποκριτική αυτογνωσία.

Το κοινό συμμετείχε και τα μικρά παιδιά το… χάρηκαν πολύ

“Υπήρχε αρκετός κόσμος ο οποίος κοντοστάθηκε για λίγο, ρωτούσε ή κοιτούσε, συμμετείχε. Χαρήκαμε πολύ που είδαμε πολλά παιδάκια με τους γονείς τους, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός με τους κλόουν και τα… καμώματά τους. Μια ακόμα πιο όμορφη σκηνή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν όταν κάποιοι γονείς έλεγαν στα παιδιά πως δεν πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια κάτω και κάποια από αυτά έσκυψαν και βοηθούσαν στο να μαζευτεί το σκουπιδάκι από τον δρόμο! Και ήταν απόλυτα συγκινητικό αυτό, γιατί ήταν ο δικός μας στόχος, ήταν ο απώτερος σκοπός μας: Η ενεργοποίηση του αισθήματος αυτού! Το να κρατάμε την πόλη καθαρή και όμορφη. Σαν δράση στέφεται από επιτυχία και νομίζω ότι και οι δύο μέρες πήγαν καλά, είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κοινού” ανέφερε στo protionline.gr η εκπρόσωπος της “Creative Youthland” Γεωργία Σωτηροπούλου μιλώντας για την διήμερη δραστηριότητα…

Οι εκδηλώσεις, δεν έτυχαν της προβολής και της υποστήριξης όπως σε άλλες δράσεις άλλων προγραμμάτων που έχουν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή και αναλογικά με την διαφήμιση που είχε γίνει, η ανταπόκριση του κοινού κρίνεται καλή, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Την Κυριακή το μεσημέρι μάλιστα, στην πλατεία των Νικολαιίκων που τελέστηκε και το δεύτερο κομμάτι της δράσης, η όλη εκδήλωση διήρκεσε λίγο περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, λόγω της μεγάλης αποδοχής! Οι ηθοποιοί – κλόουν που ανέλαβαν την τέρψη των μικρών και των… μεγάλων παιδιών, ήταν η Μαρία Σωτηροπούλου και ο Σον Λάνγκ (ηθοποιός από την Αμερική) ενώ ο Ισπανός κιθαρίστας Φάουστο Γκαρσία Λόπεζ φρόντιζε τη μουσική “υπόκρουση” της δράσης, παίζοντας τα ηχητικά κομμάτια που έκαναν παντομίμα οι ηθοποιοί, live.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή ανθρώπων από Ιρλανδία και Ισπανία

Στις δύο εκδηλώσεις, μεγάλη συμμετοχή εκτός των δύο κοριτσιών που αποτελούν τον “πυρήνα” της “Creative Youthland” Γεωργία και Μαρία Σωτηροπούλου, και των άμεσων συνεργατών, είχαν και δύο άτομα ακόμα, οι εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος, προερχόμενοι από Ιρλανδία και Ισπανία αντίστοιχα. Οι “φιλικοί” οργανισμοί το τελευταίο διάστημα “συνυπάρχουν” και με έναν μόνιμο κινηματογραφιστή, ο οποίος καλύπτει οπτικά την ώρα κάθε δραστηριότητα που διοργανώνεται. Η επίσκεψη των ευρωπαίων εκπροσώπων που συμμετείχαν ενεργά είχε διάρκεια τριάντα ημέρες και όλα μαζί τα μέλη συνεργάστηκαν άψογα με τον κινηματογραφιστή της δράσης, προκειμένου να υπάρξει στο μέλλον ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, με τις απανταχού δραστηριότητες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, το οποίο θα προβληθεί σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της Ευρώπης ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο επόμενος σταθμός των ανθρώπων της Creative Youthland” είναι η Κλειτορία, ο οποίος είναι και ο τελευταίος, για φέτος. Οι επόμενες δραστηριότητες υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν μετά το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους και σύμφωνα με όλες τις… ενδείξεις, θα περιλαμβάνουν ακόμα πιο όμορφες και ποικίλες δράσεις, με πολλά νέα πρόσωπα από όλο το φάσμα των “φίλων” – χωρών που θα συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα και φυσικά, με το διπλάσιο… κέφι και αγάπη! Γιατί όταν η δουλειά παύει να είναι μόνο δουλειά αλλά αποτελεί ευχαρίστηση και δημιουργική διάθεση, όπως συμβαίνει με τις αδελφές Μαρία και Γεωργία Σωτηροπούλου, τότε τα πράγματα δεν απέχουν και πολύ από την επιτυχία!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr