background img
banner
banner

Το Αίγιο θα τιμήσει με λαμπρότητα την «28η Οκτωβρίου 1940»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗΣ

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, με την πραγματοποίηση στην πόλη του Αιγίου εκδηλώσεων αλλά και μαθητικής παρέλασης μετά από πολύ καιρό. Η διαφοροποίηση του τόπου πραγματοποίησής της μάλιστα αλλά και η έλλειψη εκδηλώσεων λόγω μέτρων covid όλο αυτό το διάστημα, αναμένεται να δώσουν το έναυσμα για την παρουσία πλήθους κόσμου.

Με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον δήμο Αιγιαλείας, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός (σπιτιών, καταστημάτων, όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, καθώς και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8:00π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Ακόμη, φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Κατάθεση στεφάνων αύριο στο «Ηρώο» από αντιπροσωπείες σχολείων

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.τ.λ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών. Στις 12:00μ.μ. θα γίνει απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (αντιπροσωπείες μίας διμοιρίας με σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Σταυράκη, Καθηγήτριας Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Θα γίνει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Τελετάρχες ορίζονται: Ο Γεώργιος Ασημάκος, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η Βασιλική Οπλατζάκη, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

Δοξολογία στη Φανερωμένη και κατάθεση στεφάνων από φορείς, την Πέμπτη

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ώρα 6:20π.μ.: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου. Στις 8:00π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια). Στις 10:10π.μ.: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. Ώρα 10:30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, θα γίνει μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ευανθία Μέγαρη, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ναό μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Θα ακολουθήσει τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00μ.μ.

Στις 12.00μ.μ. η παρέλαση

Η παρέλαση θα γίνει ως εξής: Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στον χώρο δίπλα από αυτούς. Από τον δήμο καλούνται όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις. Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Μαρία Γιδά. Τελετάρχες ορίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι Αγλαΐα Σαλαμούρα, Χρήστος Τρίψας και Αριστομένης Σταματόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr