background img
banner
banner

«Μήλον της Έριδος» τα Υψηλά Αλώνια

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα, κάποια από τα οποία απαιτούν διευκρινίσεις, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου. Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των θεμάτων εγκρίθηκε ομόφωνα. Τη συνεδρίαση απασχόλησε η παραχώρηση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να ζητά φέτος εκτός από πάρκο για τη δημιουργία του Πάρκου των Χριστουγέννων και μέρος της πλατείας προκειμένου να προεκτείνει τον χώρο δράση της. Μάλιστα, προτίθεται να δημιουργήσει μία εξέδρα 80τ.μ. στον ωφέλιμο χώρο της πλατείας.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου εξέτασε το αίτημα, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει παραχωρηθεί μέρος της πλατείας και σε ιδιώτη που έχει αιτηθεί να εγκαταστήσει παιχνιδομηχανές με κερματοδέκτες. ΄΄Δεν απορρίψαμε το αίτημα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αυτό που είπαμε ήταν να αποφανθεί η Τεχνική Υπηρεσία κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και αυτά που επιθυμεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ούτως ώστε κι εμείς να λάβουμε τη σχετική απόφαση΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης. Να σημειωθεί ότι εκτός από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αίτηση για χρήση του περιβάλλοντα χώρου της πλατείας Υψηλών Αλωνίων κατέθεσε και η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για την διοργάνωση του 3ου RALLY REGULA-RITY Monte Bostitsa», κάτι που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε και για το οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις, ήταν το αίτημα από ιδιώτη για κατάργηση δύο παρτεριών επί της οδού Ανδρονοπούλου. Όπως ανέφερε ο κ. Γκιώνης, ΄΄ο εν λόγω ιδιοκτήτης ζήτησε να ακυρωθούν τα παρτέρια στο πεζοδρόμιο διότι προτίθεται να δημιουργήσει πάρκινγκ στο ακίνητό του και θέλει να περνά το όχημά του. Αυτό που αποφασίσαμε εμείς ήταν να του ζητήσουμε να προσκομίσει σχέδιο των παρεμβάσεων που θα κάνει ούτως ώστε να δούμε πόσο χώρο χρειάζεται και άρα τι ζητά να καταργήσουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr