background img
banner
banner

Με γιορτινές εκπλήξεις το εργαστήριο χειροτεχνίας στο Παναγιωτοπουλαίικο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Με μια πολύ ξεχωριστή και γεμάτη χαρά δραστηριότητα, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μονοπώλησε το ενδιαφέρον τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το βράδυ, στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση έγινε με αποκλειστικό σκοπό να γεμίσει χαρά κάθε παιδί που θα συμμετείχε.

Έτσι, για τρεις περίπου ώρες και με μεγαλύτερη προσέλευση από όσο αναμενόταν, λειτούργησε ένα “εργαστήριο” που στήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν εθελοντικά όσο περισσότερα παιδάκια ήταν δυνατό. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και μια μικρή ξενάγηση των εκθεμάτων του Ψηφιακού Μουσείου στα παιδιά, τα οποία στ’ αλήθεια έδειξαν και να το χαίρονται ιδιαίτερα, αλλά και να ξεχωρίζουν με τις ικανότητές τους!

Καλλιτέχνες από… 6 ετών και άνω!

Το ειδικό εργαστήριο που στόχο είχε να “εκπαιδεύσει” παιδιά από 6 ετών και άνω, ήταν μια συντονισμένη εθελοντική εργασία, βασιζόμενη στην αρχική ιδέα που είχαν η Αιγιώτισσα ιδιωτική υπάλληλος Χριστίνα Νικολοπούλου, εθελόντρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η υπεύθυνη του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων Βασιλική Καϊμάκη. Η δράση, περιελάμβανε την διεξαγωγή ενός εργαστηρίου χειροτεχνίας και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο παιδάκια τα οποία είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, λόγω των υγειονομικών συνθηκών και του βεβαρημένου ιικού φορτίου της περιοχής που μαίνεται, οι συμμετοχές είχαν συγκεκριμένο αριθμό. Η δράση είχε την οικονομική υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μεν, αλλά δίχως την εθελοντική εργασία των υπευθύνων θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί.

Στόλισαν το δέντρο με χειροτεχνίες που κατασκεύασαν επιτόπου!

Στην όμορφη και γεμάτη… τρυφερή διάθεση εκδήλωση, οι υπεύθυνοι είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν στα μικρά παιδιά για τα Χριστούγεννα και την σημασία τους, για το πώς “έφτασε” αυτή η παράδοση μέχρι τις μέρες μας και το ποιες είναι οι αξίες που “εκπροσωπούν” οι γιορτινές μέρες, στις ψυχές των ανθρώπων. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά με την βοήθεια των υπευθύνων της δράσης, να στολίσουν το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών” που θα κοσμεί το Μουσείο, με τις χειροτεχνίες τους τις οποίες κατασκεύασαν επιτόπου!
Το όμορφο και χαρούμενο δεντράκι, θα παραμείνει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου στον χώρο και θα “ντύνει” το εξαιρετικό μουσείο με τις ωραίες δημιουργίες, βασισμένες στην φαντασία των παιδιών!

“Ο εθελοντισμός ας  είναι το… σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων”

Ερωτώμενη από το protionline.gr για την δράση, η υπεύθυνη του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων Βασιλική Καϊμάκη στο Παναγιωτοπουλαίικο της οδού Μητροπόλεως, είπε: “Τέτοιες ανάλογες δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές και εν όψει των εορτών, γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερες. Εκπροσωπώντας τον εθελοντισμό, έχω να πω ότι είναι πολύ όμορφο να βοηθάμε τους ανθρώπους και να καλούμε νέο κόσμο να ακολουθήσουν τον εθελοντισμό και την σημασία που πρεσβεύει. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, γίνεται η πιο μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά του κόσμου ότι μέσω της προσφοράς και της εθελοντικής εργασίας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Η δημιουργία και η επικοινωνία φέτος, είναι το νόημα των ημερών και είναι ο απώτερος στόχος για το 2022. Ο εθελοντισμός ας είναι το… σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων”.

Μιλώντας στo protionline.gr η υπεύθυνη των δράσεων του “Πάρκου των Χριστουγέννων” Μαρία Μαυροπούλου και σχολιάζοντας το όλο κλίμα της ημέρας, αλλά και την ψυχική διάθεση των παιδιών που συμμετείχαν, τόνισε: “ Όντας υπεύθυνη του “Πάρκου των Χριστουγέννων” σκέφτηκα και εγώ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ότι πρέπει να εμπλουτίσουμε τις δραστηριότητες μέσω του εθελοντισμού. Θελήσαμε να “εμπλέξουμε” σε όλη αυτή την προσπάθεια και την δράση στο Ψηφιακό Μουσείο και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά. Μπορέσαμε στο “διαμάντι της πόλης” μας, να πραγματοποιήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά και είμαστε υπερήφανοι, για αυτό. Μέσω του εθελοντισμού μπορούν όλοι να “γεμίσουν” τις καρδιές τους με αγάπη και ταυτόχρονα, κάθε δημότης να απολαύσει την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών και το πού μπορεί να φτάσει η… φαντασία τους!”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr